Tgrt Haber

Yıllar sonra destek sona eriyor: Apple Watch için yolun sonu, Meta tarih verdi!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Engadget
12 May 2023 09:30 - Güncelleme : 12 May 2023 09:34
Yıllar sonra destek sona eriyor: Apple Watch için yolun sonu, Meta tarih verdi!

Meta, Messenger uygulaması için yıllar sonra kararını verdi. Apple Watch kullanıcılarına destek sona eriyor, tarih verildi.

Akıllı saatler bazı sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları desteği sayesinde kullanıcıya büyük kolaylık sunuyor. Birkaç gün önce Galaxy Watch 4 ve Watch 5 serisine WhatsApp​ desteğinin geleceği açıklanırken, Apple Watch​ için ise bir uygulamanın desteğinin kesildiği duyuruldu.

Meta​, Apple Watch'larda kullanılan Messenger​ uygulamasına desteğini keseceğini açıkladı. Tartışmalı kararın nedeni Apple mı, yoksa Meta'nın başka planları mı? Merak edilen konular arasında…

APPLE WATCH KULLANICILARI MESSENGER’I KULLANMAYACAK

Messenger ve Apple Watch arasındaki ilişkide Apple Watch sahipleri, saatlerinden gelen Messenger bildirimlerine sesli mesaj, emoji veya hazır cevaplar gönderebiliyorlardı.

 Fakat Meta, Mayıs 2021'de bu desteği sonlandıracağını bildirmişti. Bu kapsamda, Apple Watch kullanıcıları artık saatlerinden Messenger mesajlarına cevap veremeyecek; sadece bildirim alabilecekler ve mesajlara cevap vermek için iPhone'larını kullanmak zorunda kalacaklar.

Donanımhaber’e göre bazı Messenger kullanıcılarına 31 Mayıs'tan sonra Apple Watch'ların artık Messenger'ı desteklemeyeceğine dair bildirim gönderildi. Ancak uygulamadan gelen bildirimleri saatlerinde almaya devam edecekleri belirtildi. Birçok kişi bu duruma tepki gösterdi ve Meta'dan bir açıklama bekledi.

Ardından Meta sözcüsü ise; "Kullanıcılar Apple Watch'larından bildirim almaya devam edecekler. Ancak Mayıs ayının sonundan itibaren artık gelen mesajlara saatlerinden cevap veremeyecekler. Messenger'ı iPhone, masaüstü ve web üzerinden kullanmaya devam edebilirler." şeklinde bir açıklama yaptı.

Kaynak: Engadget
Yerelleştirme: Okan Güleş

Kaynak: Engadget
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...