Tgrt Haber

Yok artık: Simpsonlar, Twitter'ın yeni logosunu da mı öngördü?

27 Temmuz 2023 11:17 - Güncelleme : 27 Temmuz 2023 11:20
Yok artık: Simpsonlar, Twitter'ın yeni logosunu da mı öngördü?

ABD'nin en uzun soluklu animasyon televizyon dizisi The Simpsons (Simpsonlar), Twitter uygulamasının yeni X logosunu da öngördüğü iddiasıyla gündemde.

Yayınlandığı süre boyunca birçok olayı doğru bir şekilde önceden tahmin eden Simpsonlar (The Simpsons) kehanetleriyle ünlü bir televizyon dizisi olarak, hayranlarının gözünde özel bir yere sahip. Son olarak dizinin bir bölümünde Twitter​'ın yeni logosunun öngörüldüğü ortaya çıktı.

Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk​, 2022 Ekim ayında Twitter'ı satın aldu ve platformda birçok değişiklik yaptı. Bu değişikliklerin sonuncusu, Twitter'ın kurulduğu günden bu yana aynı kalan "kuş" logosunun ve adının, "X" harfiyle değiştirilmesi oldu.

Kehanetleriyle ünlü Simpsonlar dizisinde bu değişimin de öngörüldüğü iddia edildi. NY Post'un haberine göre, Simpsonlar'ın 2012 yılındaki bir bölümünde Homer karakteri, Twittter'ın yeni logosuna benzer sembolü olan bir uygulama kullanıyor.

Bu uygulamanın "X" şeklinde logoya sahip olması izleyicilerin dikkatini çekti. Ayrıca Homer'ın kullandığı uygulamanın, Twitter ile özdeşleşmiş mavi renge sahip olması da, dikkat çeken bir diğer ayrıntı olarak karşımıza çıktı.

Yok artık: Simpsonlar, Twitter'ın yeni logosunu da mı öngördü?

SİMPSONS KEHANETLERİ

Donald Trump’ın ABD Başkanı olmasından Disney’in Fox’u satın almasına kadar birçok konuda öngörüde bulunan Simpsonlar, her yıl birkaç defa "kehanet" haberleriyle viral oluyor. The Simpsons'ın bu tür kehanetleri, bazen rastlantılar olarak görülse de, oldukça dikkat çekici ve ilginç olduğu için gündeme geliyor.

Donald Trump'un başkanlığı: 2000 yılında yayınlanan "Bart to the Future" adlı bölümde, Lisa Simpson'ın geleceği görmesiyle Donald Trump'ın ABD Başkanı olduğu bir sahne yer almıştı. Bu kehanet, 2016 yılında gerçekleşen Donald Trump'ın başkan seçilmesiyle dikkat çekici hale gelmişti.

Akıllı saatler: 1995 yılında yayınlanan "Lisa's Wedding" adlı bölümde, gelecekteki Lisa'nın akıllı saat kullandığı ve babası Homer'ın bu tür cihazları eleştirdiği görüldü. Bu sahneler, gerçek hayatta akıllı saatlerin popüler hale gelmesinden yıllar önce gösterildiği için, izleyiciler arasında dikkat çekici hale geldi.

Video konferans teknolojisi: "Lisa's Wedding" adlı bölümde, gelecekte video konferans sistemi kullanılıyordu. Bu bölüm 1995 yılında yayınlandığında, video konferans teknolojisi henüz pek yaygın değildi, ancak günümüzde sıkça kullanılan bir teknoloji olarak biliniyor.

Higgs Bozonu Keşfi: "The Wizard of Evergreen Terrace" adlı bölümde, Homer Simpson bir tahta üzerine yazdığı bir denklemle, Higgs Bozonu'nun kütlesini öngördüğü iddia edildi. 1998 yılında bu bölüm yayınlandıktan sonra, gerçek hayatta 2012 yılında bilim insanları Higgs Bozonu'nu keşfettiler.

Tabii bunlar sadece birkaç örnek. Simpsons kehanetleri, saymakla bitmeyecek kadar fazla. Son olarak da, geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve "Ocean Gate faciası" olarak kayıtlara geçen denizaltı faciasının da The Simpsons dizisinde yıllar önce işlendiği tahmin ediliyor.

Kaynak: NY Post

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: NY Post
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...