Tgrt Haber

YouTube CEO’su Susan Wojcicki istifa etti

17 Şubat 2023 00:19 - Güncelleme : 17 Şubat 2023 01:04
YouTube CEO’su Susan Wojcicki istifa etti

Dünyanın en çok sevilen ve en fazla kullanılan video paylaşım ve sosyal medya platformu YouTube’ın CEO’su Susan Wojcicki, hiç kimsenin beklemediği bir anda istifasını duyurdu. Wojcicki, istifasını çalışanlara gönderdiği bir e-posta ile açıkladı.

Google’ın ilk çalışanlarından biri olan ve dünyaca ünlü çevrimiçi video paylaşım ve sosyal medya platformu YouTube’ın CEO’su Susan Wojcicki, beklenmedik bir şekilde istifasını duyurdu. Wojcicki, çalışanlara gönderdiği bir e-postada istifa​ ettiğini açıkaldı. 54 yaşındaki Wojcicki'nin yerini yardımcısı Neal Mohan alacağı açıklandı.

AİLE, SAĞLIK VE KİŞİSEL PROJELERE ODAKLANACAK

Wojcicki'nin istifası, YouTube​'un reklam gelirinin TikTok ve Facebook'un reels gibi kısa biçimli video hizmetleri ve Netflix gibi platformların izlenme süresi için yoğun rekabetin ortasında ikinci çeyrekte düşmesi sonrası geldi.

Wojcicki e-postada, "aile, sağlık ve kişisel projelere" odaklanacağını ve Alphabet'te danışmanlık rolü üstlenmeyi planladığını söyledi. Daha önce Google'da reklam ürünlerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olan Wojcicki, 2014'te YouTube'un CEO​'su olmuştu.

GOOGLE HİSSELERİ YÜZDE 1'E YAKIN DÜŞTÜ

Google'a 2008'de katılan Stanford Üniversitesi mezunu olan Mohan ise, YouTube’da Shorts ve Music'i oluşturmaya odaklanmıştı. CEO değişikliği Google hisselerinde yüzde 1'den daha az düşüşe neden oldu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...