Tgrt Haber

YouTube oyun sektörüne resmen girdi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TechRadar
08 Eylül 2023 12:45 - Güncelleme : 08 Eylül 2023 12:45
YouTube oyun sektörüne resmen girdi

Google, bulut oyun hizmeti Stadia'yı beklenen başarıya ulaşamaması nedeniyle kapatmasının ardından şimdi de 'YouTube Playables' adlı oyun akış hizmetini test etmeye başladı. Bu sefer büyük oyunlar yerine daha hafif yapımları kapsayacak.

Google​'ın oyun dünyasına yeni bir soluk getireceği söylenen Playables isimli oyun akış hizmeti, sonunda test aşamasına girdi. Ancak bu aşamada sadece belirli sayıda şanslı YouTube​ kullanıcısı deneme şansına sahip.

Playables hizmetinin geliştirildiği Temmuz ayında Google çalışanlarına gönderilen iç bir e-posta yoluyla duyurulduğu bildirilmişti. YouTube'ın test aşamasındaki özellikleri ve deneylerini listelediği sayfaya yeni eklenen bilgiye göre, 5 Eylül itibarıyla Playables'ın test aşamasında olduğu resmen doğrulandı.

YOUTUBE MOBİL ÜZERİNDEN OYUN OYNANABİLECEK

Edinilen bilgilere göre Playables, kullanıcıların tarayıcıları, iOS veya Android cihazları üzerinden, herhangi bir kurulum gerektirmeden oyunları oynamalarına olanak sağlıyor. Ancak bu erken aşamada yalnızca Stack Bounce adlı tek bir oyunun mevcut olduğu bildiriliyor.

Playables'ın son kullanıcılar için ne kadara mal olacağı ya da bir YouTube Premium aboneliği gerekip gerekmeyeceği ise henüz netleşmedi. Ancak bazı iddialara göre, tamamı olmasa da belirli oyunların ücretli olabileceği bir sistemin benimsenmiş olabileceği tahmin ediliyor.

Öte yandan Google'ın önceki bulut oyun hizmeti olan Stadia'nın, beklenen başarıya ulaşamaması ve 4 yıl içinde kapatıldığı göz önünde bulundurulduğunda, Playables'ın AAA kategorisi gibi büyük oyunları içermek yerine, daha hafif bir hizmet olarak başlatılması muhtemel görünüyor.

NETFLİX DE BENZER BİR HİZMETİ SUNUYOR

ABD'li yayın devi Netflix de geçtiğimiz yıllarda "Netflix Games" adıyla kendi oyun akış hizmetini başlattı. Stranger Things ve Sonic Prime Dash gibi 50'den fazla mobil oyunu kataloğunda bulunduruyor. Andorid ve iOS platformlarında ek bir ücret gerekmeden tüm Netflix aboneleri, oyunları oynayabiliyorlar.

Kaynak: TechRadar
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...