Tgrt Haber

YouTube'dan kullanıcılara büyük kolaylık! Yeni özellik videolardaki büyük sorunu çözdü

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Police
18 Temmuz 2023 10:54 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 10:55
YouTube'dan kullanıcılara büyük kolaylık! Yeni özellik videolardaki büyük sorunu çözdü

YouTube, kullanıcıların platformdaki videolar arasındaki ani ses farklılıklarını azaltarak daha tutarlı bir dinleme deneyimi yaşayacakları sistemi test etmeye başladı.

YouTube​, kullanıcıların videoları daha tutarlı bir ses seviyesinde izlemelerini sağlayacak yeni bir özelliği test etmeye başladı. "Stable Volume" adı verilen bu özellik, platformdaki videolar arasındaki ses farklılıklarını azaltarak daha dengeli ve akıcı bir ses deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Milyonlarca içeriğe ev sahipliği yapan YouTube platformunda, videolardaki ses seviyelerinin tutarlılığını sağlamak bazen oldukça zorlu bir süreç haline gelebiliyor. Örneğin bir videoyu izlerken, bir sonraki videoya geçtiğinizde ses seviyesinin aniden değiştiğini fark etmiş olabilirsiniz.

"Stabil Ses" olarak çevirebileceğimiz "Stable Volume" özelliği, işte bu ani ses dalgalanmalarını azaltarak kullanıcıların videoları daha iyi bir ses kalitesiyle izlemesine yardımcı olacak.

ÖZELLİK TEST AŞAMASINDA

Şu anda "Stable Volume" işlevi henüz sınırlı bir şekilde kullanıma sunulmuş durumda ve önümüzdeki günlerde daha fazla kullanıcının erişimine açılması bekleniyor. Özelliği video ayarları menüsünden aktif hale getirebilir veya izlediğiniz videodaki sesin hiç değiştirilmemesini istiyorsanız, yine aynı menüden devre dışı bırakabilirsiniz.

https://twitter.com/iTechAndriod/status/1680230015353647104

Spotify ve Apple Music gibi popüler müzik yayın servislerinde de, ani ses yükselmelerini veya azalmalarını azaltarak daha tutarlı bir dinleme deneyimi sunan bir özellik bulunuyor. Fakat bugüne kadar YouTube bu yeteneğe sahip değildi. Google yaptığı güncellemeyle platformdaki önemli eksikliği gidermiş oldu.

VİDEO HIZLANDIRMAK DA KOLAYLAŞIYOR

YouTube'a gelecek yenilikler sadece bununla sınırlı değil. Şirket, videoları yüksek hızda izlemeyi sevenlerin işine yarayacak bir özelliği de halihazırda test ediyor. Buna göre video izlerken ekranda bir yere uzun basıldığında, söz konusu video otomatik olarak 2X hızda oynamaya başlayacak.

Böylece kullanıcılar videoyu çok daha kolay bir şekilde hızlandırabilecekler. Önceden hızlandırma özelliğini kullanmak için, video ayarları menüsünden "Hız" bölümüne tıklamanız ve istediğiniz hız ayarını manuel olarak seçmeniz gerekiyordu.

Kaynak: Android Police

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Android Police

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...