Tgrt Haber

YouTube'dan para ödemeyenlere kötü haber: 3 video kuralı!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Police
29 Haziran 2023 12:06 - Güncelleme : 29 Haziran 2023 12:14
YouTube'dan para ödemeyenlere kötü haber: 3 video kuralı!

Reklam engelleyici kullanan ve YouTube Premium'a üye olmayan kullanıcılara kötü haber geldi. Şirket reklam engelleyicileri yasaklayan bir özelliği test etmeye başladı.

YouTube geçen ay itibarıyla reklam engelleyicileri yasaklamaya başladı. Normalde reklamsız video izlemek için 'YouTube Premium' abonesi olmak gerekiyor fakat Premium'a para ödemek istemeyen kullanıcılar çareyi 'adblocker (reklam engelleyici)' eklentilerinde buluyor.

YouTube'u ücretsiz kullanan bazı kullanıcılara uyarı gönderilerek, reklam engelleyicileri kapatmaları veya YouTube Premium​'a abone olmaları gerektiği, aksi halde platformu hiçbir şekilde kullanamayacakları belirtilmişti. Şirket geri adım atmadı ama bu kararını biraz hafifletti.

ÜCRETSİZ YOUTUBE'DA '3 VİDEO' KURALI

Artık reklam engelleyici​ açıkken 3 video izlenebilecek. Kullanıcı​ sınırı aştıktan sonra hala reklam engelleyiciyi kapatmazsa YouTube'daki videoları izleyemeyecek.

Kullanıcılara gönderilen uyarıda "YouTube'da reklam engelleyicilere izin verilmemektedir. Görünüşe göre bir reklam engelleyici kullanıyor olabilirsiniz. Reklamlar, YouTube'un dünya çapında milyarlarca kullanıcı için ücretsiz kalmasına izin veriyor" ifadelerine yer veriliyor.

YouTube'dan para ödemeyenlere kötü haber: 3 video kuralı!

Bu uyarıyı aldıktan sonra kullanıcı, reklam engelleyiciyi kapatarak YouTube'u reklamlı bir şekilde kullanmayı veya tüm reklamlardan kurtulmak için YouTube Premium'a üye olmayı seçebilecek.

YouTube Premium'un bireysel üyeliği Android'de aylık 30 TL, iPhone ve iPad'de aylık 40 TL'ye satın alınabiliyor. Aynı anda 6 kişiyle paylaşılabilen aile planıysa Android'de aylık 60 TL, iOS'ta 80 TL'ye satılıyor. Bu arada YouTube Premium ile birlikte Spotify ve Apple Müzik'in rakibi YouTube Müzik de geliyor.

YOUTUBE'DAN AÇIKLAMA

YouTube sözcüsü, reklam engelleyicilerin yasaklanacağını doğruladı. Reklam engelleyicileri etkinleştiren izleyicileri YouTube'da reklamlara izin vermeye veya YouTube Premium'u denemeye teşvik ettiklerini belirten sözcü, "Reklam engelleyici algılama yeni değil ve diğer yayıncılar düzenli olarak izleyicilerden reklam engelleyicileri devre dışı bırakmalarını istiyor." dedi.

VANCED'İ ENGELLEMİŞTİ

Google daha önce YouTube Vanced uygulamasını engellemişti. YouTube Premium'a özel olan 'arka planda oynatma' ve 'reklamsız video' gibi özelliklerin ücretsiz bir şekilde kullanılmasını sağlayan bu uygulama, Android kullanıcılarına hizmet veriyordu.

Kaynak: Android Police, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Android Police
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...