Tgrt Haber

YouTube'dan tepki çekecek karar: Reklamları geçmek zorlaşıyor!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: AndroidPolice
23 Ağustos 2023 13:01 - Güncelleme : 23 Ağustos 2023 13:01
YouTube'dan tepki çekecek karar: Reklamları geçmek zorlaşıyor!

Google çatısı altında faaliyet gösteren video içerik platformu YouTube, "Reklamları Atla" özelliğini güncelleyerek, butonun boyutunu küçültme kararı aldı. Bu kararın reklamları geçmeyi zorlaştırdığı, kullanıcılar arasında tartışılıyor.

Video içerik platformu YouTube​, reklam engelleyici yazılımlarını yasaklama kararının ardından şimdi de "Reklamları Atla" düğmesine el attı. Uzun reklam aralarını atlamak için kullanılan bu düğme, yarı saydam hale getirilirken boyutu da küçültüldü.

Düğmenin genellikle uzun reklam aralarının başında belirdiği ve kullanıcılara reklamları atlamak için bir seçenek sunduğu biliniyor. Ancak YouTube'un açıklamasına göre, şu anda kullanımda olan dikdörtgen şeklindeki tasarımın, platformun son dönemde gerçekleştirdiği tasarım yenilikleriyle uyum sağlamadığı belirtildi.

YOUTUBE REKLAMLARI ATLA BUTONUNU DEĞİŞTİRDİ

YouTube geçtiğimiz yıldan itibaren, dikdörtgen şeklindeki tasarım anlayışından vazgeçerek yuvarlatılmış tasarıma geçiş yaptı. Bu kapsamda YouTube'un mobil uygulamasındaki beğen / beğenme butonları ile paylaş, kaydet, yorumları görüntüle ve indir gibi düğmeleri yeni görünüm ile uyumlu olacak şekilde güncellendi.

Konuyla ilgili olarak YouTube'un yaptığı açıklamada, "Reklamları Geç" düğmesinin tasarımını güncelleme amacının, geçtiğimiz yıl duyurulan yeni YouTube görünümüyle daha tutarlı bir deneyim sunmak olduğu bildirildi.

YouTube'dan tepki çekecek karar: Reklamları geçmek zorlaşıyor!

Ancak düğmede yapılan tek değişiklik tasarımının değişmesi olmadı, boyutu da önceki haline kıyasla önemli ölçüde küçültüldü. Aynı zamanda önceden siyah arka planı ile belirgin bir yapıda olan "Reklamları Geç" butonu, YouTube'un müdahalesiyle beraber yarı saydam bir görünüme kavuşturuldu.

Bazı kullanıcılara göre yapılan bu güncelleme, Google bünyesinde faaliyet gösteren şirketin izleyicilerine daha fazla reklam gösterme planlarının bir parçası olarak yorumlanıyor. YouTube geçtiğimiz aylarda yaptığı bir başka değişiklikte, videoların başında çıkan atlanamayan reklam sayısını da artırmıştı.

Aynı zamanda geçen hafta test edilmeye başlanan bir başka özellikte de platformda reklam engelleyici yasağı devreye alınarak, kullanıcılara YouTube reklamlarına izin vermeleri ya da YouTube Premium​ hizmetine üye olmaları arasında bir seçim yapma zorunluluğu getirilmişti.

Şirket "Reklamları Atla" düğmesini sadece yeni tasarımıyla uyumlu hale getirmek amacıyla güncellediğini açıklasa da, bazı kullanıcılar YouTube'un bu adımını "videolardaki reklamları geçmeyi zorlaştırmaya çalıştığı" şeklinde değerlendiriyor.

Kaynak: AndroidPolice
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...