Tgrt Haber

Yüzlerce taklidi çıkmıştı: ChatGPT'nin çok istenen iOS uygulaması yayınlandı

19 May 2023 09:46 - Güncelleme : 19 May 2023 09:48
Yüzlerce taklidi çıkmıştı: ChatGPT'nin çok istenen iOS uygulaması yayınlandı

Popüler sohbet robotu ChatGPT resmen iOS'a geldi. OpenAI yaptığı duyuruda uygulamanın Amerika Birleşik Devletleri'ndeki App Store kullanıcıları tarafından indirilebileceğini söyledi.

OpenAI​, ChatGPT için geliştirdiği iOS​ uygulamasını resmen kullanıma açtı. Şu anda yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'ndeki iPhone​ kullanıcıları yükleyebiliyor. Türkiye ve diğer ülkelere önümüzdeki haftalarda geleceği açıklandı. Ancak App Store'un ülkesini değiştirerek ChatGPT'yi ABD dışından indirmek mümkün.

CHATGPT İOS İÇİN YAYINLANDI

Yapay zeka sohbet robotu hem iPhone hem de iPad'e yüklenebiliyor. Uygulama OpenAI hesabı ile oturum açtıktan sonra ChatGPT'nin web sürümüyle yaptığınız tüm konuşmaları senkronize ediyor. Böylelikle konuşmaya kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Uygulama ayrıca ses girişiyle yazı yazmayı da destekliyor.

https://twitter.com/OpenAI/status/1659240315100995585

ChatGPT Plus aboneleri bu uygulamada GPT-4'e erişebilecek, daha hızlı yanıt süresi elde edecek ve ChatGPT'nin geliştirme aşamasındaki diğer özelliklerine erken erişim kazanacak.

ChatGPT iOS uygulamasının özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:

  • Anında cevaplar: Reklamları veya birden fazla sonucu gözden geçirmeden kesin bilgi edinin.
  • Özel tavsiye: Yemek pişirme, seyahat planları veya düşünceli mesajlar oluşturma konusunda rehberlik alın.
  • İlham: Hediye fikirleri oluşturun, sunumları özetleyin veya mükemmel şiiri yazın.
  • Profesyonel girdi: Fikir geri bildirimi, not özetleme ve teknik konu yardımı ile üretkenliği artırın.
  • Öğrenme fırsatları: Yeni dilleri, modern tarihi ve daha fazlasını kendi hızınızda keşfedin.

OpenAI yaptığı duyuruda uygulamayı çok yakında Android​ platformuna da getireceğini söyledi. Türkiye'deki iPhone kullanıcıları ise ülke değiştirme yöntemi ile telefonuna indirebilir. Bunun için iPhone'daki Ayarları açıp Ortamlar ve Satın Almalar bölümünden Ülke/Bölge kısmına gelmek ve ülkeyi ABD olarak seçmek yeterli.

Kurallar gereği telefon ülke değişikliği yapıldığında yeni bir ödeme yöntemi isteyecek. Buradan "Hiçbiri" seçeneğini seçmeniz yeterli, adres bilgisine ise herhangi bir ABD eyaletini seçerek rastgele doldurabilirsiniz.

Kaynak: OpenAI

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: OpenAI

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...