Tgrt Haber

Zuckerberg'in kafası karışık: Facebook'un adı yine mi değişecek?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Business Insider
27 Nisan 2023 10:28 - Güncelleme : 27 Nisan 2023 10:28
Zuckerberg'in kafası karışık: Facebook'un adı yine mi değişecek?

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg yaklaşık iki yıl önce metaverse'e odaklanacağını açıklayarak şirketin adını 'Meta' olarak değiştirdi. Zuckerberg'in metaverse'ten sonra yeni takıntısı belli oldu.

Milyarder teknoloji lideri Mark Zuckerberg​ Ekim 2021'de Facebook​'un adını ve logosunu 'Meta' olarak değiştirdi ve şirketin tamamıyla metaverse​'ü hayata geçirmeye odaklanacağını açıkladı.

Gelen haberlere göre metaverse Zuckerberg'in yüzünü pek güldürmedi. Meta​, 2023'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 23 gelir kaybı yaşadı. Analistlere göre Mark Zuckerberg'ün yeni 'oyuncağı' yapay zeka​ olabilir.

FACEBOOK'UN ADI 'METAI' Mİ OLACAK?

Analistlere göre Mark Zuckerberg son dönemde yapay zeka kafayı o kadar taktı ki, "şirketin adını MetAI olarak değiştirebilir" şeklinde dalga bile geçiliyor.

Hatırlanacağı üzere Meta, metaverse araştırmalarına odaklanan Reality Labs biriminin 14 milyar dolar zarar açıklamasının ardından 2023'ü 'verimlilik yılı' ilan etmişti. Uzmanlar verimlilik yılının bittiğini ve potansiyel bir isim değişikliği önünde hiçbir engel bulunmadığını düşünüyor.

Zuckerberg'in kafası karışık: Facebook'un adı yine mi değişecek?

Öte yandan Meta'nın Baş Teknoloji Sorumlusu Andrew Bosworth geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Zuckerberg'in ve diğer üst düzey yöneticilerin vakitlerinin çoğunu yapay zekaya harcadıklarını söylemişti.

HEM YAPAY ZEKA HEM METAVERSE

Mark Zuckerberg ise metaverse'ten hala umudunu kesmiş değil. Kazanç raporunda “Metaverse vizyonuna odaklanmaktan bir şekilde uzaklaştığımıza dair bir anlatı gelişti, bu yüzden bunun doğru olmadığını baştan söylemek istiyorum" diyen yönetici, "Yıllardır hem yapay zekaya hem de metaverse alanına odaklanıyoruz ve her ikisine de odaklanmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

İŞTEN ÇIKARMA DALGASINA DEVAM EDİYOR

Bu arada Meta toplu işten çıkarmalara da devam ediyor. NTV'nin haberine göre, dünyanın en büyük sosyal ağ şirketi, daha verimli olma hedefi doğrultusunda Kasım ayında çalışanların yüzde 13’ünü işten çıkarmıştı.

Şubat ayında konuşan konuya yakın kaynaklar, ilk büyük işten çıkarmasında 11 bin kişiyi işten çıkaran şirketin hedefleri arasında “yataylaşma” hedefi de bulunduğu belirtilmişti. Kaynaklar yöneticilere teşvikler verildiğini ve şirket tarafından gerekli görülmeyen tüm ekiplerin işten çıkarıldığını ifade etmişti.

Kaynak: Business Insider

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Business Insider
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...