Tgrt Haber

Orman ve Milli parklarda yasaklar devam ederken mangal ve tüp denetimi de sıklaştı

Editör: Şeyda Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
06 Ağustos 2024 11:54 - Güncelleme : 06 Ağustos 2024 11:57
Orman ve Milli parklarda yasaklar devam ederken mangal ve tüp denetimi de sıklaştı

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda orman yangını tedbirleri uygulanmaya devam ederken orman ve milli parklarda tüp kullanımı yasaklandı.

Yaban hayatın son sığınağı olan Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda yaz mevsimlerinde artan orman yangınlarını önlemek amacıyla çeşitli denetimler uygulayan yetkililer, piknik tüpü yakan ve ormanlık alanlara giren vatandaşlara uyarıda bulundu.

ORMAN VE MİLLİ PARKLARDA PİKNİK TÜPÜ YAKMAK YASAK MI?

Ormanlık/mesire alanlarında anız, nargile, ocak, mangal, barbekü, ateş, mangal, semaver, piknik tüpü vb. yakılması orman yangınlarını önlemek amacıyla yasaklandı.

Orman ve Milli parklarda yasaklar devam ederken mangal ve tüp denetimi de sıklaştı - 1. Resim

ORMAN/MİLLİ PARK YASAKLARI NE ZAMAN BİTECEK?

Orman yangınlarını önlemek amaçlı 10 Haziran tarihinden itibaren başlayan orman yasaklarının 15 Ekim 2024 tarihine kadar devam etmesi bekleniyor.

ORMAN VE MİLLİ PARKLARDA MANGAL YAKMAK YASAK MI?

Orman, milli park, mesire alanları ve tabiat parkları gibi alanlarda mangal, semaver, piknik tüpü ve barbekü gibi her türlü ateş yakmak Valilikler tarafından yasaklandı

Orman ve Milli parklarda yasaklar devam ederken mangal ve tüp denetimi de sıklaştı - 2. Resim

NERELERDE ATEŞ YAKMAK YASAK?

Orman Yasası’nın 31. ve 32. Maddesi kapsamında olan köyler, mahalleler, orman içi, orman bitişiği gibi ağaç, dal bitki örtüsü bulunan yerlerde ateş yakmak yasaktır.

ORMANLARA GİRİŞ NEDEN YASAK?

Yaz mevsiminde orman yangınlarının artması sebebiyle Türkiye’de riskli görünen 39 ilde ormanlara giriş yasağı getirildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...