Tgrt Haber

ABD'nin en uzun süreli senato lideri Mitch McConnell konuşması sırasında dondu kaldı

27 Temmuz 2023 10:49 - Güncelleme : 27 Temmuz 2023 11:41

ABD tarihinin en uzun süreli senato lideri Mitch McConnell, dün basın toplantısı esnasında konuşma yaparken boşluğa bakakaldı ve uzun bir süre ağzından tek söz çıkmadı. O anlar salondaki panik havasıyla beraber kameralara yansıdı.

ABD SenatosuCumhuriyetçi Parti​ lideri Mitch McConnell, dün düzenlediği basın toplantısı esnasında aniden dondu kaldı. 81 yaşındaki McConnell, kürsüde senatodaki yıllık savunma tasarısı hakkında konuşuyordu ve bir anda sustu. Öylece boşluğa baktığı görülen senatörün yanındakiler de ilk olarak ne olduğunu anlayamadı. 

Sessizliğin uzaması üzerine McConnell'ın yanındaki yetkililer duruma müdahale ederek senatörün kolundan tuttu ve salondan uzaklaştırdı. Arkasında duran Cumhuriyetçi liderlerin McConnell'a odasına dönmek isteyip istemediğini sordu. Boşluğa bakmaya devam eden McConnell sorulara cevap vermedi, ancak bir yardımcıyla birlikte yavaşça odasına yöneldi. Eski bir cerrah olan Senatör John Barrasso ona eşlik etti.

McConnell'in sessizliği süresinde salonda panik havası eserken ABD'li senatör daha sonra basın toplantısına geri dönüş yaptı ve soruları cevapladı. Sağlığıyla ilgili ise yalnızca ''iyiyim'' demekle yetindi. Senatörün yardımcılarından biri ise hafif bir baş dönmesi yaşadığını söyledi.

ABD'nin en uzun süreli senato lideri Mitch McConnell konuşması sırasında dondu kaldı

McConnell'e eşlik eden Senatör Barrasso, “Düşüp başını çarptığında birkaç ay önce endişeli olduğumu söylemiştim ama inanılmaz bir şekilde toparlandı. Konferansımızı mükemmel bir şekilde yönetiyor ve bugün basının sorduğu her soruyu cevaplayabildi” dedi.

BEYİN SARSINTISI GEÇİRMİŞTİ

McConnell, bir süre önce düşüp başını çarptıktan sonra senatodan neredeyse altı hafta uzak kalmıştı. Ofisi daha sonra bir beyin sarsıntısı geçirdiğini ve bir kaburga kemiğinin kırıldığını açıklamıştı. Senatörün son zamanlarda konuşmakta zorlanması sağlığıyla ilgili endişelere yol açmıştı.

Neredeyse 40 yıldır Senato üyesi olan McConnell, ABD tarihinin en uzun süreli senato parti lideri konumunda. Çocukluğunda çocuk felci geçiren McConnell, yetişkinliğinde de zaman zaman merdiven çıkmakta zorlandığını uzun süredir söylemişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...