Tgrt Haber

Almanya'da darbe girişimcilerinin planları ortaya çıktı: Heinrich XIII Prens Reuss'un ilk işi ülkelerleydi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: BBC, Reuters
13 Aralık 2023 15:25 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 16:01
Almanya'da darbe girişimcilerinin planları ortaya çıktı: Heinrich XIII Prens Reuss'un ilk işi ülkelerleydi

Almanya'da geçtiğimiz yıl darbe suçlamasıyla gözaltına alınan İmparatorluk Vatandaşları (Reichsbürger) üyeleri hakkındaki iddianame tamamlandı, detaylar gün yüzüne çıktı.

Almanya​'da savcılık geçtiğimiz yıl darbe​ girişimi suçlamasıyla gözaltına alınan İmparatorluk Vatandaşları üyeleri, Alman demokratik siyasi sistemini yok etmekle suçlandılar. Gözaltına alınan 27 kişi için iddianame tamamlandı.

İddianameye göre darbeciler, yönetimi ele geçirmelerinin ardından ne yapacaklarını da planladılar. Eğer örgüt darbe konusunda başarılı olsaydo, aristokrat ailen gelen Heinrich XIII Prens Reuss, Almanya'nın yeni lideri olacaktı. Reuss'un ilk işi ise 2. Dünya Savaşı'nı kazanan güçlerle yeni bir barış anlaşmasını müzakere etmek olacaktı. Darbe hazırlığı sırasında Prens Reuss'un, Rus hükümetinden temsilcilerle görüştüğü, darbeye destek aradığı da iddianamede yer aldı.

AfD'NİN VEKİLİ SALDIRGANLARI BİNA İÇİNE SOKACAKTI

O dönem radikal sağcı AfD sıralarından milletvekili olan Birgit Malsack-Winkemann'ın darbe hazırlıklarındaki rolü de iddianamede detaylandırıldı. Buna göre Malsack-Winkemann, parlamentonun ele geçirilmesi planında saldırganları bina içine sokacaktı. Alman siyasetçinin darbenin ardından adalet bakanlığına atanması planlanıyordu.

Sanıkların, hazırlık sürecinde bazı askerleri ve polisleri de saflarına katmak için görüşmeler yürüttüğü aktarıldı.

Almanya'da darbe girişimcilerinin planları ortaya çıktı: Heinrich XIII Prens Reuss'un ilk işi ülkelerleydi

'DÜŞMANLAR LİSTESİ' OLUŞTURDULAR

İddianamede darbe planının ölümlerle sonuçlanabileceğinin farkında olan örgüt üyelerinin bir "düşmanlar listesi" oluşturduğu ifade edildi. Darbeyi planlayan örgüt üyelerinin bir gizlilik bildirisine imza attığı ve anlaşmanın ihlali durumunda infaz edilmeyi kabul ettiği belirtildi. Savcılık örgütün darbe planları sırasında, 380 ateşli silah ve 148 bin adet mermiye sahip olduğunu öne sürdü. 

Kaynak: BBC, Reuters
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...