Tgrt Haber

Seçim atmosferine girildi, Biden’ı üzecek anket yayımlandı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Washington Post
10 May 2023 08:46 - Güncelleme : 10 May 2023 09:01
Seçim atmosferine girildi, Biden’ı üzecek anket yayımlandı

Son dakika haberi: ABD Başkanı Joe Biden’ın adaylığını duyurması ile iyice atmosferine girilen 2024 ABD seçimlerine ilişkin anket yayımlandı. Buna göre Cumhuriyetçi bir adaya karşı Biden’ın şansı oldukça düşük. Katılımcılar ayrıca Biden’ın akıl sağlığına yönelik kaygılarını dile getirirken bu durum her zamankinden daha çok görünüyor.

ABD’de 2024 yılında yapılacak olan seçimler​ öncesinde anketler yayımlanmaya başlandı. Mevcut başkan Biden ve eski Başkan Donald Trump’ın da aday olduğunu ilan ettiği seçimlere ilişkin yapılan anket Demokratları hayal kırıklığına uğratacak gibi. Zira Washington Post/ABC News tarafından gerçekleştirilen ankette Biden’ın ABD’lilerin üçte birinden biraz fazlasının onayını aldığı görüldü.

ONAY ORANI 6 PUAN DÜŞTÜ

2020’deki rakibi Donald Trump’ın 7 puan gerisinde olduğu gösterilen söz konusu ankette Biden’ın onay oranı yüzde 36’da kaldı. ABD​ Başkanı, 2024 için varsayımsal bir genel seçim karşılaşmasında aldığı 38 puana karşı 44 puanla Trump'ın gerisinde kalırken çok sayıda kararsız ABD'li de var. Biden, aynı zamanda bir başka varsayımsal karşılaşmada yüzde 37'ye yüzde 42'lik bir oranla Florida Valisi Ron DeSantis​'in de arkasında kaldı.

AKIL SAĞLIĞINA YÖNELİK ENDİŞELER ARTI

Washington Post/ABC News anketinde onay oranı iki ayda 6 puan düşen Joe Biden​'ın akıl sağlığına yönelik kaygıları olan ABD'lilerin sayısı da her zamankinden daha çok endişe veriyor. Bunun 2024'te Cumhuriyetçi Parti'nin başlıca saldırı noktası olması beklenirken ankete katılanların sadece yüzde 32'si Biden'ın görevini yerine getirecek akli yeterliliğe sahip olduğuna güveniyor. Ankette belirtildiği üzere Joe Biden'ın 2020'deki adaylığında ABD'lilerin yüzde 51'i bu güvene sahipti.

Kaynak: Washington Post

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...