Tgrt Haber

Banka soygununda rehine krizi: 7 kişiyi esir aldı, nefes kesen operasyon kamerada

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
18 Haziran 2023 18:27 - Güncelleme : 18 Haziran 2023 18:27

Kazakistan’ın başkenti Astana’da bir bankada soyun girişimi meydana geldi. Bankaya silahla giren saldırgan 7 kişiyi rehin aldı. İhbarın ardından güvenlik güçleri operasyon başlattı.

Kazakistan’da silahlı bir kişi Astana​'da bulunan bir bankaya girdi. Silahlı saldırganın bankada bulunan 7 kişiyi rehin aldı. İhbarın ardından harekete geçen güvenlik güçleri, banka çevresinde güvenlik önlemleri alarak, rehinelerin kurtarılması için operasyon başlattı.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre; Kazakistan​ İçişleri Bakanı Marat Ahmetjanov, operasyonun sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, polisin bankaya düzenlediği operasyon sırasında saldırganın polise ateş açtığı, polisin ise ses bombası kullandığını aktardı.

NEFES KESEN OPERASYON KAMERADA

Operasyonun başarılı geçtiğini söyleyen Ahmetjanov, “Bankada 2 saatten fazla rehin tutulan 7 kişinin hepsi serbest bırakıldı. Rehin alan kişi gözaltına alındı” dedi. Polis ekiplerinin nefes kesen operasyonu saniye saniye kameralara yansıdı.

PARALARIN HESABINA YATIRILMASINI İSTEDİ

Öte yandan operasyon sırasında rehinelerin ve saldırganın zarar görmediğini belirten Ahmetjanov, saldırganın polisten belirli banka hesaplarına para aktarılmasını, akraba ve yakınlarına yardım etmelerini talep ettiğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...