Tgrt Haber

Dün başka bugün başka... Trump, İsrail-Filistin çatışmasında tarafını açıkladı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
14 Ekim 2023 06:49 - Güncelleme : 14 Ekim 2023 06:56
Dün başka bugün başka... Trump, İsrail-Filistin çatışmasında tarafını açıkladı

Dün yaptığı konuşmada "Netanyahu'yu asla affetmeyeceğim" diyen eski ABD Başkanı Trump, bugün sosyal medya hesabından İsrail'e desteğini açıkladı.

İsrail-Filistin çatışmaları devam ederken, eski ABD Başkanı Trump​ da rengini belli etti. Son günlerde İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu​'ya hedef alan Trump, bugün ise bambaşka açıklama yaptı.

"İSRAİL'İN YANINDAYIM"

Eski ABD Başkanı Donald Trump, kendi sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, "İsrail ve Netanyahu ile birlikteyim" dedi.

Dün başka bugün başka... Trump, İsrail-Filistin çatışmasında tarafını açıkladı

"NETANYAHU'YU ASLA AFFETMEYECEĞİM" DEMİŞTİ

Trump, dün yaptığı konuşmada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu 2020'deki eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani suikastı için düzenlenen operasyondan önce ABD'yi "yüzüstü bırakmakla" itham etmişti.

Süleymani'ye yönelik operasyonu normalde İsrail ile gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten Trump, "İsrail bizimle olacaktı, planlar yapılmıştı ve aylardır üzerinde çalışılıyordu. Her şey hazırdı. Operasyondan bir gece önce İsrail'in bu operasyona katılmayacağına ilişkin bir telefon aldım." ifadesini kullandı. Trump, bu hikayenin daha önce bilinmediğini belirterek, "Bize bunun nedenini açıklamadılar. Netanyahu'yu bizi yüzüstü bıraktığı için hiçbir zaman affetmeyeceğim." dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...