Tgrt Haber

Ermenilerin hayaline ortak oldular! Fransız bakandan hadsiz 'Ağrı Dağı' paylaşımı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
03 Ekim 2023 19:18 - Güncelleme : 03 Ekim 2023 20:14
Ermenilerin hayaline ortak oldular! Fransız bakandan hadsiz 'Ağrı Dağı' paylaşımı

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Azerbaycan'ın antiterör operasyonu sonrasında Ermenistan'a destek ziyaretinde bulundu. Fransız Bakan, Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenilerin hayali olan sözde 'Büyük Ermenistan'ın sembolü Ağrı Dağı'nı paylaştı. Bakan Colonna hadsiz paylaşımında "Ermenistan'a geri döndüm" dedi.

Azerbaycan​, Dağlık Karabağ​'ın silahsızlandırılması ve sözde yönetimin kendini feshetmesi için 19 Eylül'de antiterör operasyonu düzenledi. 24 saat süren operasyon sonucunda Ermenistan​'ın talebi üzerine ateşkes​ sağlanarak müzakere süreci başlamıştı.

Operasyonlar sonrasında işgal rejimi, sözde Ermeni yönetimini feshettiğini duyurdu.

MACRON ERMENİSTAN'I DESTEKLEMİŞTİ

Karabağ'da yaşanan gelişmeler üzerine Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü" savunduklarını söylemişti.

Ermeni güçlerini silahlandırmak isteyen Fransa'ın Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, bugün Ermenistan'a bir ziyaret gerçekleştirdi.

FRANSIZ BAKANDAN HADSİZ PAYLAŞIM

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenilerin hayali olan sözde 'Büyük Ermenistan'ın sembolü Ağrı Dağı'nı paylaşan Fransız Bakan, "Ermenistan'a geri döndüm" ifadelerini kullandı.

Ermenilerin hayaline ortak oldular! Fransız bakandan hadsiz 'Ağrı Dağı' paylaşımı

Colonna'nın Türkiye'nin toprak bütünlüğünü hedef alan küstah paylaşımı sosyal medyada sert tepkilere neden oldu.

DAĞLIK KARABAĞ SORUNU

Azerbaycan-Ermenistan çatışmasının kökeni 20. yüzyılın başlarına dayanıyor. Sovyetler Birliği döneminde, Josef Stalin Azerbaycan sınırları içinde bulunan Dağlık Karabağ’da bir Ermeni özerk bölgesi oluşturma kararı verdi. 

Sovyetler Birliği zayıflamaya başlayınca, Ermeniler Karabağ'ın Sovyet Azerbaycan'dan Sovyet Ermenistan'a devredilmesine ilişkin taleplerini dillendirdiler. İki toplum arasındaki anlaşmazlık çatışmaya, 1990'lı yılların başlarında da geniş çaplı savaşa dönüştü.

Rusların desteğini de alan Ermeniler, 1991’de Hankendi’ni, 1992’de Şuşa ve Hocalı’yı işgal etti. Daha sonra Laçın, Hocavend, Kelbecer ve Ağdere'yi de ele geçiren Ermeniler, 1993'te Ağdam'a girdi. Ağdam'ı, Cebrayıl, Fuzuli, Gubadlı ve Zengilan illerinin işgali izledi. Ermeniler bu süreçte Azerbaycan Türklerine karşı katliamlar yaptı. Azerbaycan topraklarının yüzde 20'si işgal edildi, 1 milyona yakın Azerbaycanlı da yaşadıkları bölgeleri terk etmek zorunda kaldı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...