Tgrt Haber

Eşi Filistinli bir Müslüman olan Başbakan Yardımcısı Kaag tehditler yüzünden siyaseti bırakıyor!

14 Temmuz 2023 12:04 - Güncelleme : 14 Temmuz 2023 12:26
Eşi Filistinli bir Müslüman olan Başbakan Yardımcısı Kaag tehditler yüzünden siyaseti bırakıyor!

Hollanda'da Başbakan Yardımcısı Sigrid Kaag'ın Filistinli eşinin Müslüman olması nedeniyle aldığı tehditler, onu istifa etmeye zorladı. İslamofobi karşıtı görüşleriyle ön plana çıkan Kaag, güvenlik gerekçesiyle siyaseti bıraktı.

Hollanda​ Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı​ ve hükümet ortağı Demokratlar 66 Partisi lideri Sigrid Kaag, aldığı tehditler nedeniyle siyaseti bırakma kararı aldı. Hollanda'da yeni hükümet kurulana kadar görevine devam edecek olan Kaag, ''İşim, aileme zarar veriyor'' diyerek durumu özetledi.

BBC'nin haberine göreKaag, son dönemde Hollanda siyasetinde adından en çok söz ettiren isimlerden biriydi. Ülkenin ilk kadın maliye bakanı olmasının ardından Kaag'ın Hollanda'nın ilk kadın başbakanı olabileceği konuşuluyordu.

''ÖZEL HAYATI DEHŞET VERİCİ ŞEKİLDE BÜYÜTEÇ ALTINDA''

Hollanda medyasına göre, "Filistinli bir erkekle evli olması nedeniyle Kaag'ın özel hayatı, dehşet verici bir şekilde, büyüteç altındaydı". Aşırı sağcı kesim, Kaag'ı eleştirmek için zaman zaman sosyal medyada, onun ve ailesinin eski Filistin lideri Yaser Arafat'la çekilmiş fotoğraflarını yayımladı.

Eşi Filistinli bir Müslüman olan Başbakan Yardımcısı Kaag tehditler yüzünden siyaseti bırakıyor!

Kaag, Hollanda'daki siyasal ortamı eleştirerek, popülizm ve İslamofobiye karşı çıktı. Saygın bir diplomat ve siyasetçi olan Kaag'ın özellikle aşırı sağ söylemi hedef alan duruşu, onu hedef haline getirdi.

''ÇOCUKLARIMA BUNU YAŞATMAK İSTEMİYORUM''

Hollanda'ya çocukları için yerleşik bir düzen sağlamak amacıyla döndüğünü söyleyen Sigrid Kaag, "Burası onların ülkesi. Sadece Hollanda vatandaşlığına sahipler ama buna rağmen çok çarpık ve yanlış bir bakış açısı ile suçlanıyorlar. Onlara bunu yaşatmak istemiyorum" diye konuştu. Kaag'a göre, bazı kesimlerden kendisine yönelik tepkilerin nedeni, "kadın düşmanlığı". Hollandalı lider, sosyal iklimde bu düşmanlığın, "boyunlarını dışarı çıkarmaya cesaret eden kadınları" hedef aldığını vurguladı.

 

Kaynak: BBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...