Tgrt Haber

Gürültüsünden rahatsız olduğu komşusunu akıl almaz yöntemle zehirlemeye kalktı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Fox News
27 Ağustos 2023 14:15 - Güncelleme : 27 Ağustos 2023 14:38
Gürültüsünden rahatsız olduğu komşusunu akıl almaz yöntemle zehirlemeye kalktı

ABD'nin Florida eyaletindeki Tampa şehrinde kimya doktorası yapan bir öğrencinin, komşularını zehirlemek için daire kapısının altına madde enjekte ettiği iddia edildi.

Şuming Li adlı doktora öğrencisi, yaşadığı ve okuduğu Florida​'nın Tampa şehrinde komşusunu zehirlemek için akıl almaz bir yönteme başvurdu. Komşu Umar Abdullah, Li'nin kendisine gürültüden rahatsız olduğunu, uyuyamadığını belirttiği mesajlar gönderdiğini söyledi ardından ise yaşananları anlattı. 

Fox News'a bağlı yerel haber kanalı WFLA'ya konuşan Umar Abdullah, doktora öğrencisi Li ile birkaç ay süren tartışmalar yaşadığından bahsetti. Bir gün evde otururken çocuğunun ve hamile eşinin gözlerinin aniden yaşarmaya başladığını söyleyen Abdullah, tatile çıktıkları zaman ise bir arkadaşının evlerine gittiğinde tuhaf bir koku aldığını anlattı. Arkadaşının söylediği tuhaf koku üzerine tatil dönüşü klimaya baktırdığını, tesisatçı çağırdığını ve itfaiye ekipleriyle irtibata geçtiğini belirten Abdullah, kokunun kaynağının tespit edilemediğini söyledi. Fakat daha sonra kapının önünde bir çatlak olduğunu fark etti.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Tartıştığı komşusu Li'den şüphelenen Abdullah, şüpheleri doğrultusunda apartmana kamera yerleştirdiğini ve kızının mide bulantısı yaşaması üzerine kamera kayıtlarını incelediğini anlattı. Görüntülerde, Li'nin elinde bir şırıngayla merdivenden çıkıp, kapının kenarından içeri bir sıvı enjekte ettiği görülüyordu. Abdullah, "Görüntüler karşısında şoke olduk. Kapımıza gelip böyle bir şey yaptığına inanamıyoruz" dedi.

şırıngadaki sıvıda ağrı kesici ilaçlarda kullanılan metadon ve hidrokodon kimyasallarının yer aldığı tespit edildi. 

Lİ KEFALETLE SERBEST BIRAKILDI

Görüntüleri izledikten sonra ailesini evden çıkarıp polisi aradığını söyleyen Abdullah, ekiplerin aynı gün Li'yi karakola götürdüğünü anlattı. Polisin incelemesinde, şırıngadaki sıvıda ağrı kesici ilaçlarda kullanılan metadon ve hidrokodon kimyasallarının yer aldığı tespit edildi. 

Soruşturmada, Li'nin Güney Florida Üniversitesi'nin kimya bölümünde doktora yaptığı da belirlendi. Üniversitenin açıklamasında, öğrencinin en son bu yaz döneminde sistemde göründüğü ve henüz kaydını yenilemediği belirtildi. Hakkında yasaklı kimyasal madde bulundurma ve ısrarlı takipten hukuki işlem başlatılan Li, kefaletle serbest bırakıldı. Öğrencinin duruşması 5 Aralık'ta görülecek.

Kaynak: Fox News
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...