Tgrt Haber

İsrail 8 gündür Gazze'yi bombalıyor! Hastaneleri boşalttırdı, pek çok noktaya baskın düzenledi

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber
14 Ekim 2023 07:29 - Güncelleme : 14 Ekim 2023 16:38
İsrail 8 gündür Gazze'yi bombalıyor! Hastaneleri boşalttırdı, pek çok noktaya baskın düzenledi

İsrail, işgal altındaki Gazze'yi bombalamaya devam ederken karadan da nokta operasyonlarına başladı. Pek çok noktaya baskın düzenleyerek Filistinlilerle çatışan İsrail, El Awda Hastanesi'nin de boşaltılmasını istedi. Sivil konvoya saldırı sonrasında da açıklama yapan Netanyahu, "Bu yalnızca başlangıç. Hamas’ı yok edeceğiz ama bu zaman alacak” dedi. İşte bölgede anbean yaşananlar...

Hamas​'ın bir hafta önce İsrail'e yönelik başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu sonrası Ortadoğu yangın yerine dönerken, pek çok sivil vatandaş da hayatını kaybetti. Resmen ilan ettiği savaş sonrası İsrail, Filistin​'i 8 gündür aralıksız bombalıyor. İsrail ordusu, Filistinli grupların elinde bulunan rehinelerin yerinin tespit edilebilmesi amacıyla abluka altındaki Gazze Şeridi​'ne karadan "nokta operasyonları" başlattı. Hastanelerin boşaltılması için de süre verdi. Sivil konvoya yaptığı saldırı sonrasında da 70 kişi ölürken, 200 kişi ise yaralandı. Netanyahu​ yaptığı açıklamada, "Hamas’a sert bir darbe vuruyoruz ama bu yalnızca başlangıç. Hamas’ı yok edeceğiz ama bu zaman alacak” dedi.

İsrail 8 gündür Gazze'yi bombalıyor! Hastaneleri boşalttırdı, pek çok noktaya baskın düzenledi

İŞTE ÇATIŞMADA YAŞANAN SON GELİŞMELER  

16:33: Lübnan Hizbullah’ı İsrail’de bazı noktalara topçu saldırısı gerçekleştirdi. İsrail ordusu, saldırılara karşılık topçu atışı gerçekleştirdi. 

16.00: İsrail'in sivillere verdiği süre sona ererken namlular ise hedefe kitlenen noktaları vurmaya başladı.

14.50: İsrail ordusu, 7 Ekim'de İsrail yerleşim yerlerine yönelik sınır ötesi saldırıları yöneten Hamas komutanı Ali Qadhi'nin öldürüldüğünü duyurdu.

14.10: ABD ile Mısır anlaştı. ABD vatandaşlığı olan Filistinliler, saat 16.00'ya kadar Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a giriş yapabilecek.

13.56: Abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 8 gündür saldırılarına devam eden İsrail ordusu, Gazze sınırı yakınındaki Sedrot kentine, tank ve zırhlı araç sevkiyatını yoğun bir şekilde sürdürdü.

13.47: Birleşmiş Milletler: Gazze Şeridi boyunca suların tükenmesi nedeniyle 2 milyondan fazla kişi risk altında.

13.26: İsrail basını, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının Gazze Şeridi yakınlarında bir İsrail askeri helikopterini roketatarla vurarak imha ettiğini bildirdi.

12.45: İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 724'ü çocuk olmak üzere 2 bin 215'e yükseldi. 

10:00: DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'deki el-Evde Hastanesi'nin tahliyesinin hayatları riske atacağını belirterek İsrail'den kararından vazgeçmesini talep etti. 

09.00: İsrail, saat 10.00 ile 16.00 arasında sivillerin geçişi için Gazze'nin kuzeyinden geçiş izin verileceğini açıkladı. Gazze'nin boşaltılması için verilen 24 saatlik süre 6 saat daha uzatıldı

05.47: İsrail askerleri, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentine baskın düzenleyerek binaların çatısına keskin nişancı yerleştirdi. İsrail güçleriyle, baskına karşılık veren silahlı Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı.

05.24: Yedioth Ahronoth Gazetesi'nin, İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari'den naklettiği habere göre, İsrail ordusu, bir insansız hava aracının ülkeye sızmaya çalışmasına karşılık Hizbullah'a ait bir hedefi vurdu. Ordu ayrıca, İsrail'e ait bir insansız hava aracına yönelik saldırıyı da etkisiz hale getirdi. Hizbullah'tan henüz konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

02.26: Gazze Şeridi'nde İsrail'in hava saldırılarından kaçan 35 bin Filistinlinin Şifa Hastanesi'ne sığındığı bildirildi.

İsrail 8 gündür Gazze'yi bombalıyor! Hastaneleri boşalttırdı, pek çok noktaya baskın düzenledi

00.26: BBC muhabirleri, Tel Aviv'de İsrail polis tarafından durdurulduktan sonra saldırıya uğradı ve silah zoruyla alıkonuldu.

00.12: Lübnan'ın İsrail sınırında basın mensuplarına yönelik saldırıda 1 gazeteci öldü, 5'i yaralandı.

23.55: İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu, ülkesine gelen askeri yardımla abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki saldırılarının devam edeceğini belirterek "bunun sadece başlangıç olduğunu" söyledi.

İsrail 8 gündür Gazze'yi bombalıyor! Hastaneleri boşalttırdı, pek çok noktaya baskın düzenledi

23.27: İsrail'in tam abluka ve yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde ölenlerin sayısı 1900'e çıktı.

23.01: Biden, "İsrail'in kendisini savunması ve saldırılara karşılık vermesi için gerekeni yapıyoruz. Gazze'deki insani krizin acilen ele alınması da benim için bir öncelik." dedi.

21.20: İsrail ordusu, savaştan kaçan sivil bir konvoyu vurdu. Saldırı sonucu 70 kişinin hayatını kaybederken 200'den fazla kişi de yaralandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...