Tgrt Haber

İsrail-Hamas savaşında son durum... İsrail okulları ve hastaneleri vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
04 Kasım 2023 08:57 - Güncelleme : 04 Kasım 2023 17:32

İsrail, Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonunun ardından aralıksız 29 gündür Filistin'e bombalar yağdırıyor. İsrail'in füzelerle saldırıları sırasında ise binlerce sivil hayatını kaybetti. Başbakan Binyamin Netanyahu ise savaş suçu olduğunu reddetmeye devam ediyor. Şimdiye kadar birçok kez mülteci kampı ve hastane bombalayan İsrail ordusu son olarak, Nasr Çocuk Hastanesinin girişini bombaladı ardından hedefine okulları koyan İsrail, ilk olarak binlerce Filistinlinin sığındığı El-Fahura Okulu'nu ve El Ezher Üniversitesi'ne bomba yağdırdı. Gazze'deki Kudüs Hastanesi'ni de bombalayan İsrail, çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden oldu.

İsrail'in çocuk, kadın, yaşlı, sivil demeden bombaladığı Gazze'de 29 gündür felaket yaşanıyor. Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonuna karşılık vererek kendini savunduğunu iddia eden İsrail, savaş suçu işlemekten çekinmeden aralıksız bir şekilde bombalar yağdırıyor. Gazze'de bulunan mülteci kamplarının yanı sıra hastaneleri ve okulları da hedefine koyan İsrail yine son olarak bir çocuk hastanesinin girişine bombalar yağdırdı. Çocuk hastanesinin ardından binlerce Filistinlinin sığındığı okulu hedef alan İsrail uçakları bu kez El-Fahura okulunu bombaladı. Saldırı sonrası Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, "15 Filistinli şehit edildi, 70'den fazla kişi yaralandı" ifadelerini kullandı.

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM...

17.23: Gazze'deki hükümet: İsrail'in saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 46 gazeteci öldü.

16.59: Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaşanan çatışmada 5 İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

16.30: Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, İsrail'in Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği "katliamlardan" ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimini sorumlu tuttuğunu açıkladı.

16.17: Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde "anne ve yenidoğan ölümlerinin artmasının beklendiğini" açıkladı.

15.41: Gazze'deki İçişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamasında Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'nin şiddetli yakıt sıkıntısı nedeniyle jeneratörlerinin çalışmasını tamamen durdurduğunu belirtti.

15.11: İsrail'in Cibaliya Mülteci Kampı'nda yerinden edilmiş binlerce Filistinliyi barındıran El-Fahura Okuluna yönelik saldırısı sonrası Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra açıklamasında, "Cibaliya'daki El-Fahura Okulunun hedef alınması sonucu 15 Filistinli şehit edildi, 70'den fazla kişi yaralandı" ifadelerini kullandı.

14.50: İsrail ordusu, havadan ve karadan saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki nüfusa güneye gitmeleri uyarısını yineledi.

KUDÜS HASTANESİNE BOMBALAR DÜŞTÜ

14.34: İsrail savaş uçakları, Gazze'deki Kudüs Hastanesi'nin girişini bombaladı. Hastane önündeki Filistinliler panikle kaçarken daha önce İsrail'in saldırıları nedeniyle hastaneye sığınan 21 kişinin yaralandığı, bölgede büyük hasar meydana geldiği ifade edildi.

İsrail-Hamas savaşında son durum...  İsrail okulları ve hastaneleri vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

14.01: Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: Enkaz altında 1250'si çocuk 2 bin 200 kişi bulunduğu yönünde kayıp ihbarı aldık.

CAN KAYBI 9 BİN 500'E DAYANDI

13.52: Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısı son 24 saatte 261 artarak 9 bin 488'e yükseldi. Ölenlerin 3 bin 900'ü çocuk, 2 bin 500'ü kadın.

13.47: İsrail ve Lübnan sınırında karşılıklı saldırılar gerçekleştirildiği belirtildi.

İSRAİL, ÜNİVERSİTEYİ BOMBALADI

13.40 İşgalci İsrail Gazze'deki El Ezher Üniversitesi'ni bombaladı. Binlerce öğrencisi bulunan üniversite, terör devleti İsrail tarafından hedef alındı.

12.46:Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Gazze Şeridi’nde sivillerin korunması ve bölgeye yakıt ulaştırılması için yapılan uluslararası çağrılara "hastane ve okulları bombalayarak cevap verdiğini" belirtti.,

İSRAİL'E SİLAH TAŞIYAN GEMİYİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTILAR

12.38: ABD’nin Califnornia eyaletinde onlarca kişi, ABD’nin İsrail’e silah taşıdığını iddia ettiği bir askeri bir gemiyi engellemeye çalıştı. Sabahın erken saatlerinden itibaren geminin yanaşacağı California eyaletindeki Oakland Limanı’na gelen onlarca kişi silah taşıdığı öne sürülen askeri geminin önünde toplandı.

İsrail-Hamas savaşında son durum...  İsrail okulları ve hastaneleri vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail karşıtı sloganlar atan göstericiler, geminin hareket etmesini engellemeye çalıştı. Gemiye tırmanmaya çalışan göstericiler gemi personeli tarafından engellendi.

BİNLERCE FİLİSTİNLİNİN SIĞINDIĞI OKUL BOMBALANDI

12.24: İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda yerinden edilmiş binlerce Filistinliyi barındıran El-Fahura Okulu'nu bombaladı, ölü ve yaralılar var.

11.56: İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te en az 55 Filistinliyi gözaltına aldı.

11.11: İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde, Ali bin Ebi Talib ve El-İsticabe camilerini hedef aldı. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları Gazze'nin güneyinde bulunan söz konusu camileri birer saat arayla vurdu.

Ali bin Ebi Talib Camisi ile yanındaki bir evin tamamen yıkıldığını belirten kaynaklar, El-İsticabe Camisinin ise büyük hasar gördüğünü kaydetti.

HAMAS LİDERİNİN EVİ VURULDU

11.01: Hamas’ın medya kuruluşu Mescid-i Aksa Radyosu, İsrail’e ait SİHA’ların  (silahlı insansız hava aracı) Hamas lideri İsmail Haniye’nin Gazze’deki evini vurduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada Haniye’nin o sırada evde olmadığına vurgu yapıldı. 2019 yılından beri Türkiye ve Katar’da yaşayan Haniye’nin aile üyelerinin saldırı anında evde olup olmadığına dair bir açıklama yapılmadı.

10.08: Gazze'nin Han Yunus kentindeki en-Neccar ailesine ait apartmana düzenlenen saldırı sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Bölge halkı, yıkılan binanın enkazında arama kurtarma çalışması yaptı.

Gazze'nin batısında El Nasr Çocuk Hastanesi'nin giriş kısmına saldırı düzenledi. 

ÇOCUK HASTANESİNİ VURDULAR!

09.12: İsrail Gazze'nin batısında El Nasr Çocuk Hastanesi'nin giriş kısmına saldırı düzenledi. Gazze'deki hükümetten yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in hastanenin girişine düzenlediği saldırıda 2 Filistinlinin hayatını kaybettiği, çok sayıda Filistinlinin yaralandığı ifade edildi.

Savaş uçaklarının aynı zamanda yoğun nüfuslu Es-Sabra Mahallesinin merkezindeki bir camiyi ve Refah kentinin doğusunda birçok mahalleye su sağlayan bir su deposunu bombaladığı kaydedildi.

Öte yandan görgü tanıkları, İsrail ordusunun Refah'ta deniz kıyısındaki balıkçı teknelerini hedef aldığı ve Filistinlilere ait teknelerde yangın çıktığını belirtti.

İsrail ordusu, Gazze Şehri'nde kalan halkın tek elektrik kaynağı olan güneş panellerini ve Gazze'deki El-Vefa Hastanesinin ana elektrik jeneratörünü de hedef alarak hizmet dışı bıraktı.

BATI ŞERİA'DA BASKINLAR SÜRÜYOR

07.16: İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı kentlerinde Filistinlilerin evlerine baskınlar düzenlediği ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı belirtildi.

03.03: İsrail'in karadan ve havadan yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze'de bulunan Kemal Advan Hastanesi'ndeki hasta ve yaralıların kurtarılması için uluslararası topluma çağrı yapıldı.

İsrail-Hamas savaşında son durum...  İsrail okulları ve hastaneleri vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

GAZZE'YE 47 YARDIM TIRI GELDİ

02.30: Filistin Kızılayı, Refah Sınır Kapısı'ndan İsrail ablukası ve saldırısı altındaki Gazze Şeridi'ne 47 yardım tırının daha giriş yaptığını bildirdi.

02.19: Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Filistinliler, İsrail'in haftalardır Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto etti. Göstericiler, İsrail askerleriyle çatıştı. Çıkan çatışmalarda 3 kişinin yaralandığı bildirildi.

01.53: Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırı düzenlediği Şifa Hastanesi'nin girişindeki ambulansın Hamas mensupları tarafından kullanıldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

''İSRAİL İNSANLIĞA KARŞI SUÇ İŞLİYOR''

00.28: Filistin Kızılayı Başkanı Dr. Yunus el-Hatib, İsrail’in Gazze’deki sağlık ekiplerinin güven içinde işini yapmasına izin vermediğini ve hastaneleri hedef alarak "insanlığa karşı suç işlediğini" söyledi.

00.04: Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International), çatışmalar durmadığı takdirde İsrail'in 16 yıldır abluka uyguladığı Gazze'deki insani felaketin daha da kötüleşeceğine dikkati çekti.

AMBULANS KONVOYUNU VURDULAR

Hamas hükümeti, İsrail'in bölgenin en büyük hastanesi olan El Şifa hastanesi yakınında bir ambulans konvoyunu vurduğunu açıkladı. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda 13 kişinin öldüğünü, 26 kişinin yaralandığını duyurdu.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin Gazze'den güneydeki Refah Sınır Kapısı'na doğru giden ve ağır yaralı insanları taşıyan bir ambulans konvoyunu" hedef aldığı belirtildi.

El Şifa hastanesi yakınında bir ambulans konvoyunu vurduğunu açıkladı.

İSRAİL AMBULANS VURDUĞUNU İTİRAF ETTİ

İsrail Ordu Sözcülüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde "karadaki askerlere saldırı hazırlığındaki Hamas teröristlerini taşıyan ambulansın" hedef alındığı iddia edildi.

SIĞINMACILARIN KALDIĞI OKUL VURULDU

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyindeki Saftavi bölgesinde sığınmacıların kaldığı Usame bin Zeyd Okulu'nu da bombaladı.

İsrail’in Usame Bin Zaid Okulu'nu hedef aldığı saldırıda ise 20 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...