Tgrt Haber

İsrail Savunma Bakanı Gallant'tan tehdit dolu açıklama: Beyrut'u Gazze'ye çeviririz

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
11 Kasım 2023 23:25 - Güncelleme : 11 Kasım 2023 23:40

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan sınırındaki gerilime ilişkin tehdit niteliğinde açıklamalarda bulundu. Hizbullah'ın hata yapması durumunda bunun bedelini Lübnanlı vatandaşların ödeyeceğini belirten Gallant, "Gazze'de yaptığımızı Beyrut'ta da nasıl yapacağımızı biliyoruz" dedi.

Gazze​'yi bomba yağmuruna tutarak binlerce sivili öldüren İsrail ordusu, saldırılarını aralıksız biçimde sürdürüyor.

Ülkenin güneyinde havadan, karadan ve denizden çatışmalar devam ederken kuzeyde de Lübnan​ ile gerilim tırmanıyor.

İsrail Savunm Bakanı Yoav Gallant, Lübnan sınırındaki gerilime ilişkin tehdit niteliğinde açıklamalarda bulundu.

LÜBNAN HALKINA GÖZDAĞI VERDİ

Çatışmaların ilerlemesi durumunda Lübnanlıların da Gazze'nin kuzeyinden tehcir edilen Filistinlilerde olduğu gibi aynı durumla karşılaşabileceğini belirten Gallant, "Buradan Lübnan vatandaşlarına söylüyorum, Gazze'deki vatandaşların beyaz bayraklarla kıyı boyunca yürüdüğünü ve güneye doğru ilerlediğini görüyorum" dedi.

'GAZZE'DE YAPTIĞIMIZI BEYRUT'TA DA YAPARIZ'

Hizbullah​'ın Lübnan'ı muhtemel bir savaşa sürükleyerek hata yaptığını savunan Gallant,  "Hizbullah bu tür hatalar yaparsa bunun bedelini ödeyecek olanlar, öncelikle Lübnan vatandaşlarıdır. Gazze'de yaptığımızı Beyrut'ta da nasıl yapacağımızı biliyoruz" diyerek Lübnan halkına gözdağı verdi.

Pilotların kokpitte oturduğunu belirten Gallant, "Uçaklarının burnu kuzeye bakıyor. Güneyde (Gazze'de) yapacak işimiz var ama hava kuvvetlerimizin yüzü kuzeye dönük" ifadelerini kullandı.

HİZBULLAH'TAN SAVAŞ AÇIKLAMASI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, "Bazıları savaşa giriyoruz dememi bekliyor. Zaten Lübnan cephesi olarak biz 8 Ekim'den bu yana savaştayız" ifadeleri yer aldı.

ABD DEVREYE GİRDİ

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, Hizbullah'ı İsrail-Hamas arasındaki çatışmalardan faydalanmaması konusunda uyardı. Açıklamada, "ABD bu çatışmanın Lübnan'a yayılmasını istemiyor. Lübnan ve halkının yaşayacağı muhtemel yıkım hayal bile edilemez ve (bu savaş) önlenebilir" denildi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...