Tgrt Haber

Saldırı altındaki Şifa Hastanesi'nden acı feryat: Ne olur bizi kurtarın yoksa öleceğiz

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
11 Kasım 2023 21:49 - Güncelleme : 11 Kasım 2023 21:56
Saldırı altındaki Şifa Hastanesi'nden acı feryat: Ne olur bizi kurtarın yoksa öleceğiz
gazze,israil

İsrail'in Gazze Şeridi’nde hastaneleri vurmaya devam etmesi üzerine yoğun bakımdaki bebeklerin durumu tehlikeli boyuta ulaştı. Şifa Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Fadia Malhis, hastane bahçesinin mezarlığa döndüğünü belirterek "Ne olursun bizi kurtarsınlar, bu savaşı durdursunlar yoksa öleceğiz" diyerek yaşanan durumu gözler önüne serdi.

İsrail, Gazze'ye 36 gündür aralıksız bomba yağdırırken hastanelere yönelik saldırılarını da artırdı. Saldırıların heefindeki Şifa Hastanesi'nde günlerdir elektrik yok, yoğun bakımda bulunan 60 bebeğin durumu ise hizmetin aksaması üzerine tehlikeli boyuta ulaştı.

Gazze Şifa Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Fadia Malhis, Şifa Hastanesi'nde yaşanan son duruma isyan etti.

Malhis, telefon hatlarının çekmeye başladığı kısa bir aralıkta, sık sık kesilen görüşmede son durumu anlattı.

YOĞUN BAKIMDAKİ BEBEKLER ÖLÜME TERK EDİLDİ

İsrail ordusunun hastane çevresini kuşattığını belirten Malhis, "Yoğun bakımda 60 bebek var, 39'u entübe, bir bebek öğleden sonra öldü. Bunlar art arda ölecek. Hastane dışına çıkmak isteyeni vuruyorlar. Birimler arası gidip gelen olursa burada da hareket edeni vuruyorlar. Bahçede, acilin önünde çok şehit var, durum anlatılacak gibi değil" dedi.

Saldırı altındaki Şifa Hastanesi'nden acı feryat: Ne olur bizi kurtarın yoksa öleceğiz

BİNLERCE KİŞİ HASTANEYE SIĞINDI

Daha önce hastanede (ve yerleşkesine sığınmış) 60 bin kişinin bulunduğunu aktaran Malhis, son 2 gündür İsrail'in hastaneye yönelik yoğun şekilde saldırı gerçekleştirdiğini, hastalar, doktorlar, hemşireler ve hastane çalışanları olmak üzere yaklaşık 17 bin kişinin hala hastanede olduğunu söyledi.

'HASTANE BAHÇESİ ŞEHİT DOLU'

Malhis, hastaneden bazı kişilerin kaçabildiğini, birçoklarının ise yollarda öldüğünü vurgulayarak, "Susuz, elektriksiz, yemeksiz hapishane gibi. Bahçede 100'den fazla şehit vardı. Şehitleri hastane bahçesine gömmeye çalışanları da vurdular. Hastane bahçesi şehit dolu. Bazıları hastaneden kaçmaya çalıştılar, onları da vurdular." diye konuştu.

'BİZİ KURTARIN YOKSA ÖLECEĞİZ'

İsrail tanklarının, hemen hastanenin bahçesinde olduğunun altını çizen Malhis, dünyaya çağrıda bulundu:

"Bir metre bile mesafe yok, kapıdalar. Hastane çevresinde İsrail ordusu var, çıkanı hemen vuruyorlar. Savaş uçaklarıyla vuruyorlar. Şifa Hastanesi'ni kuşatmaya aldılar. İnternet bağlantısı yok. Ne olursun bizi kurtarsınlar, bu savaşı durdursunlar yoksa öleceğiz. Her tarafta ölü var. Bizi kurtarın durum çok kötü."

İSRAİL’İN HASTANE SALDIRILARINDA YÜZLERCE KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...