Tgrt Haber

İsrailli askerlerden Netanyahu'yu şoke eden karar: Reddettiler!

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
29 Ağustos 2024 07:32 - Güncelleme : 29 Ağustos 2024 07:33
İsrailli askerlerden Netanyahu'yu şoke eden karar: Reddettiler!

İsrailli 20 asker, Gazze Şeridi'ne dönmeyi reddetti. Bazı askerlere Gazze'ye dönmemeleri halinde askeri yargılamaya tabi tutulacakları uyarısında bulunuldu.

Gazze​'de 10 ay süren çatışmalardan sonra İsrailli askerlerden dikkat çeken hamle geldi. İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberinde, İsrail piyade tugayındaki yaklaşık 20 askerin, bu hafta Gazze'deki çatışmalara geri dönmemeyi talep ettiği dile getirildi.

Yaklaşık 10 askerin, 27 Ağustos'ta, Gazze Şeridi'ne dönmeyi kabul etmemeleri halinde askeri emri reddettikleri için yargılanacaklarına dair bildirim aldığı belirtilen haberde, bazı askerlerin, Gazze'de 10 ay süren çatışmalardan sonra artık geri dönemeyeceklerini, ancak başka görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını söylediği ifade edildi.

DİĞER TABURLARDAN DA ÇATLAK SESLER GELMEYE BAŞLADI

Gazze Şeridi'nde savaşan diğer taburlardan da benzer sesler geldiği belirtilen haberde, askerlerden bazılarının ailelerinin, oğullarının Gazze'de kara harekatına katılmaya zorlandıklarını, aksi takdirde hapse gireceklerini söylediği aktarıldı.

Habere göre, ismi belirtilmeyen ordu sözcüsü ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, orduda görevli komutanların, askerlerin çeşitli operasyonel görevleri yerine getirmeye devam etmelerini desteklemek ve onlara yardımcı olmak için her türlü çabayı gösterdiğini söyledi.

Sözcü, askerlere yönelik hapis cezası dahil hiçbir cezai yaptırım uygulanmayacağını kaydetti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...