Tgrt Haber

Macaristan'da terör alarmı! Katliam planlayan Norveçli şüpheli tutuklandı

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
20 Haziran 2023 22:37 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 03:52
Macaristan'da terör alarmı! Katliam planlayan Norveçli şüpheli tutuklandı

Macaristan'da ırkçı terör saldırısı düzenleneceği ihbarını alan ekipler alarma geçti. Norveç vatandaşı bir kişinin sosyal medyada saldırı planını anlattığı videoları inceleyen ekipler, belirledikleri adrese düzenlenen baskınla şüpheliyi yakaladı.

Macaristan​ olası bir terör saldırısının kıyısından döndü. Katliama hazırlanan Norveç​ uyruklu bir şüpheli tutuklandı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Macaristan Terörle Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, Norveç vatandaşı 45 yaşındaki kişinin saldırı​ planlarını anlattığı çok sayıda videoyu dijital platformlarda paylaştığı ve yapılan değerlendirmeler sonucunda söz konusu kişinin Budapeşte’deki evine 14 Haziran’da baskın düzenlendiği belirtildi.

MASUMLARI KATLEDECEKTİ

Açıklamada, şüphelinin evinde bulunan çok sayıda elektronik cihaza el konulduğu, daha sonra mahkemeye çıkartılan şüphelinin tutuklandığı bilgisi paylaşıldı. Zanlının İngilizce ve İskandinavca paylaştığı videolarda; havalimanı, tren istasyonları ve uçaklara yönelik saldırı tehdidinde bulunduğu, 'masumları öldüreceğini' söylediği ifade edildi.

12 YIL ÖNCEKİ EYLEMİN BENZERİNİ PLANLAMIŞ

Açıklamada, zanlının yapacağı eylemle Norveç'te 2011’de 77 kişiyi katleden ırkçı terörist Anders Behring Breivik'i geride bırakmayı hedeflediği de ileri sürüldü.

Öte yandan şüphelinin sabıka kaydı da kabarık çıktı. Norveçli yetkililerle irtibata geçen Macar polisi, şahsın ülkesinde çok sayıda suça bulaştığını tespit etti.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...