Tgrt Haber

Almanya Başbakanı Scholz'un koronavirüs testi pozitif çıktı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
18 Aralık 2023 14:30 - Güncelleme : 18 Aralık 2023 14:47
Almanya Başbakanı Scholz'un koronavirüs testi pozitif çıktı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu. Olaf, kendisini iyi hissettiğini ve çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz​, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, koronvairüs testinin pozitif çıktığını duyurdu. Şu an için sağlık durumunun iyi olduğunu ve hastalığı hafif atlattığını aktaran Olaf, evinden çalışmaya devam edeceğini belirtti.

YÜZ YÜZE GÖRÜŞMELER İPTAL

Olaf'ın koronavirüse yakalanmasının ardından açıklama yapana Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, Scholz'un yarın Slovakya Başbakanı Robert Fico​ ile planlanan görüşmesi dahil bugün ve yarınki yüz yüze görüşmelerinin iptal edildiğini duyurdu.

Hebestreit, ek olarak Scholz'un telefon ve video konferans yoluyla resmi görevlerine ilişkin görüşmelerine devam edeceğini, yüz yüze görüşmelerin olmayacağını bir kez daha yineledi.

Öte yandan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Federal Meclis'te Anayasa Mahkemesinin hükümetin kullanılmayan 60 milyar euroluk koronavirüs​ fonunun yeniden tahsisinin yasal olmadığı kararından kaynaklanan bütçe kriziyle ilgili konuşma yapmıştı.

Almanya'nın yakın geçmişte Covid salgını, Ukrayna'daki savaşın ekonomi üzerindeki etkileri ve artan enerji fiyatlarıyla mücadele ettiğini vurgulayan Scholz, enerji fiyatlarının beklenmedik bir şekilde artması durumunda karşı önlemleri hızlıca hayata geçirme sözü verdi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...