Tgrt Haber

Son dakika! Rus lider Putin'den "iç savaş bitti" mesajı: Ülkenizin arkasında durdunuz

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
27 Haziran 2023 13:55 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 14:19

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Putin, Wagner'in "darbe girişimi" sonrasında bir kez daha kameraların karşısına geçti. "İç savaş bitti" diyen Putin "Hiçbir askerimizi Ukrayna'dan geri çekmedik" diyerek konuştu.

Rusya​'da paralı ordu grubu olan Wagner​'in darbe girişimi 24 saat içerisinde sonlandırıldı. Belarus​'un arabuluculuğu ile kriz çözülürken Rusya Devlet Başkanı Putin​ bir kez daha kameralar karşısına geçti. "İç savaşı fiilen durdurduk" diyen Putin ayrıca hiçbir Rus askerini Ukrayna​'dan geri çekmediklerini söyledi. Rus halkına, ordusuna teşekkür eden Putin "Silahlı kuvvetler, kahramanca mücadele verdi. Hiçbir birliği askeri bölgeden çekmek zorunda kalmadık" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in açıklamalarında öne çıkanlar;

İç savaşı durdurdunuz. Çok zor bir durumda tam da o şekil hareket ettiniz. Yemininizin, ülkenizin arkasında durdunuz. Silahlı kuvvetler, kahramanca mücadele verdi. Hiçbir birliği askeri bölgeden çekmek zorunda kalmadık. Ve bu ayaklanmada askeri pilotlar hayatını kaybetti. Ordunun ve halkın onların yanında olmadığını gördüler. Can kaybının önüne geçtiler. Kolluk kuvvetlerine buradan çok teşekkür ediyorum, Rus halkına sadakatiniz için.

Putin, askerlere hitaben yaptığı konuşmada ayaklanma sırasında ülkeyi savunmak için hayatını feda eden olan Rus askerleri için de bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı, Moskova'nın Rusya'daki isyanı yatıştırmaya yardımcı olmak için 'Ukrayna'daki özel askeri operasyondan' askerlerini çekmeye zorlanmadığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...