Tgrt Haber

Rusya Devlet Başkanı Putin Azerbaycan'da: İki ülke arasında stratejik ortaklık mesaisi!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
18 Ağustos 2024 22:23 - Güncelleme : 18 Ağustos 2024 23:13

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi ziyaret kapsamında Azerbaycan’da Azerbaycan Başbakanı Birinci Yardımcısı Yagub Eyyubov tarafından karşılandı. Kremlin Sarayı tarafından ziyarete programa ilişkin açıklama geldi.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​, diplomasi resmi ziyaret kapsamında Azerbaycan​'ın başkenti Bakü​'ye geldi. Putin, başkent Bakü’deki Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı'nda Azerbaycan Başbakanı Birinci Yardımcısı Yagub Eyyubov, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Samir Şerifov ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

BİRÇOK KONU MASAYA YATIRILACAK

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev​ ile bir araya gelecek olan Putin’in ziyaretinde Rusya ve Azerbaycan arasındaki stratejik ortaklık ve ittifak ilişkilerinin daha da geliştirilmesi konularının yanı sıra, bölgesel sorunların da ele alınması öngörülüyor.

“STRATEJİK ORTAKLIK VE MÜTTEFİKLİK…”

Kremlin Sarayı tarafından yapılan açıklamada, “Rusya ile Azerbaycan arasındaki stratejik ortaklık ve müttefik ilişkilerinin daha da geliştirilmesinin yanı sıra güncel uluslararası ve bölgesel konular ele alınacak. İki ülke cumhurbaşkanları tarafından ortak bildiri kabul edilecek ve hükümetler arası ve diğer konularda çok sayıda anlaşma imzalanacak” ifadelerine yer verildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Rusya Devlet Başkanı Valdimir Putin, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gayriresmi bir görüşme gerçekleştirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi ziyarette bulunduğu Azerbaycan’da temaslarına başladı. Putin, Zagulba Cumhurbaşkanlığı konutunda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mehriban Aliyeva ile gayriresmi bir görüşme gerçekleştirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...