Tgrt Haber

Rusya önemli deniz üssünü kaybetme riskiyle karşı karşıya! Putin küplere bindi, intikam timi Kırım'da

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Independent, BNN Bloomberg
29 Aralık 2023 12:37 - Güncelleme : 29 Aralık 2023 12:42
Rusya önemli deniz üssünü kaybetme riskiyle karşı karşıya! Putin küplere bindi, intikam timi Kırım'da

Ukrayna'nın, Kırım'da Rus Karadeniz Filosu'na air 'Novoçerkassk' çıkarma gemisini vurmasının ardından Rus lider Vladimir Putin küplere bindi. İddialara göre Putin, çareyi intikam timlerini Kırım'a göndermekte buldu.

Rusya​'nın Kırım​'da bulunan çıkarma gemisi 'Novoçerkassk'ın Ukrayna​ tarafından seyir füzeleriyle vurulması büyük krizin doğmasına neden oldu. Rusya'nın Kırım Valisi Sergey Aksyonov, Ukrayna'nın saldırısıyla beraber 1 kişinin öldüğünü, 2 kişinin yaralandığını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı, gemide hasar oluştuğunu, İngiltere Savunma Bakanlığı ise Rus donanmasıa ait çıkarma gemisinin 'tamamen yok edildiğini' duyurdu.

Rusya-Ukrayna Savaşı’na dair günlük istihbarat raporu yayımlayan İngiltere Savunma Bakanlığı, Rus donanmasının toplamda 3 çıkarma gemisinin yüzemeyecek kadar hasar gördüğünü ve iki gemisinin de hafif hasar aldığını iddia etti.

Rusya önemli deniz üssünü kaybetme riskiyle karşı karşıya! Putin küplere bindi, intikam timi Kırım'da

'UTANÇ VERİCİ' SALDIRI PUTİN'İ ÇILDIRTTI

Independent'ın haberine göre, Rus donanması için 'utanç verici' olarak tanımlanan saldırının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin​ öfkeden deliye döndü. Gazete, iddialarını Ukraynalı 'The Atesh' adlı gruba dayandırdığı haberinde, Putin'in intikam timlerini Kırım'a gönderdiği, baskın talimatı verdiği, Kırım hava savunma güçlerinin ise cezalandırılmasını beklediği bilgisi yer aldı. Ayrıca çok sayıda komutanın görevden alınıp cepheye gönderilmesi de bekleniyor.  Haberde, bölgede çok sayıda baskın düzenlendiği, evlerin aranarak cep telefonların incelendiği de iddia edildi. 

''ÖNEMLİ DENİZ ÜSSÜNÜ KAYBETME RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA''

Kanada meerkezli BNN Bloomberg ise Ukrayna'nın Kırım'a yönelik saldırılarının arttırması nedeniyle Devlet Başkanı Vladimir Putin önemli deniz üssünü kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldığını iddia etti. Yayın kuruluşuna konuşan analistler Kırım'ın artık Rus savaş gemileri için güvenli bir yer olmadığını vurguladı.

Öte yandan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin verilerine göre, Rusya, Şubat 2022'den bu yana bir denizaltı dahil en az 20 gemi kaybetti.

Kaynak: Independent, BNN Bloomberg
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...