Tgrt Haber

Rusya Savunma Bakanı: Batı Rusya’ya karşı vekalet savaşı yürütüyor

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
09 Ağustos 2023 14:45 - Güncelleme : 09 Ağustos 2023 15:15
Rusya Savunma Bakanı: Batı Rusya’ya karşı vekalet savaşı yürütüyor

Batı’nın Ukrayna’ya yönelik yardımlarını değerlendiren Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, söz konusu desteklerin çatışmaları tırmandıracağını söyledi. Şoygu, “Kolektif Batı, kukla Kiev rejimine benzeri görülmemiş bir destek vererek Rusya’ya karşı vekalet savaşı yürütüyor” dedi.

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken Batı’nın Kiev’e verdiği destekler de dikkat çekiyor. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu​, NATO​, Avrupa Birliği​ (AB) ve ortaklarının Ukrayna’ya bugüne kadar gerçekleştirdiği yardımın miktarının 160 milyar doları aştığını bildirdi. Şoygu, bakanlık yetkilileriyle Rusya’nın batı sınırlarının askeri olarak güçlendirilmesi, Leningrad ve Moskova askeri bölgelerinin oluşturulmasına ilişkin yaptığı toplantıda konuştu.

“1000’DEN FAZLA TOPÇU SİSTEMİ VERİLDİ”

Batı ülkelerinin Ukrayna’ya destek vermeye devam ettiğini belirten Şoygu, “Kolektif Batı, kukla Kiev rejimine benzeri görülmemiş bir destek vererek Rusya’ya karşı vekalet savaşı yürütüyor” açıklamasını yaptı. Şoygu, geçen yıl şubat ayından bu yana Ukrayna’nın Batı’dan yüzlerce tank, 4 binden fazla zırhlı araç, 1000’den fazla topçu sistemi, düzinelerce Batı üretimi çok namlulu roketatar ve hava savunma füze sistemi aldığını dile getirdi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Batı'nın Ukrayna'ya verdiği destekleri hedef aldı.

“WASHİNGTON SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR”

Aynı zamanda ABD’nin Ukrayna’ya sürekli olarak müttefiklerinden daha uzun menzilli füze ve ölümcül silahlar gönderdiğine dikkati çeken Şoygu, mayıs ayında da İngiltere’nin uzun menzilli güdümlü “Storm Shadow” füzelerini Ukrayna’ya teslim ettiğini hatırlattı. Şoygu, Ukrayna ordusunun Batı tarzı topçu sistemleri için artan mühimmat sıkıntısı karşısında Washington’un uluslararası sözleşmeyle yasaklanan misket bombalarını yardım paketine dahil ederek “savaş suçu” işlediğini, NATO ülkelerinin aktif olarak Kiev’e F-16 savaş uçakları tedariki için çalıştığını söyledi.

FİNLANDİYA VE İSVEÇ’İN NATO SÜRECİ

Batı'nın savaş alanındaki durumu kendi lehine çevirmek için mevcut kaynaklarının önemli bir bölümünü Ukrayna'ya yatırmaya hazır olmasının, çatışmanın daha da tırmanması için ciddi riskler yarattığına vurgu yapan Şoygu, Rusya’nın askeri güvenliğine yönelik tehditlerin batı ve kuzeybatı stratejik yönlerinde arttığını dile getirdi. Bakan Şoygu, “Ciddi bir istikrarsızlaştırıcı faktör ise Finlandiya’nın NATO’ya girmesi, İsveç’in gelecekte NATO’ya girmesidir.” şeklinde konuştu. Helsinki’nin ittifaka katıldıktan sonra Rusya’nın NATO bloku ile kara sınırlarının iki katına çıktığına işaret eden Şoygu, Finlandiya topraklarına NATO ilave askeri birlikleri ve silahlarının yerleştirileceğini kaydetti.

Şoygu, Polonya’nın, ABD’nin Rusya karşıtı politikasının ana aracı haline geldiğini, Polonya’nın militarizasyonu ve Varşova’nın “kıtanın en güçlü ordusunu kurma” niyetini açıklamasının bu yönde risk oluşturduğunu kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...