Tgrt Haber

Rusya'daki hezimetin ardından yeni karar! Putin askere çağrılma yaşını yükseltti

05 Ağustos 2023 09:00 - Güncelleme : 05 Ağustos 2023 09:12
Rusya'daki hezimetin ardından yeni karar! Putin askere çağrılma yaşını yükseltti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dikkat çeken bir karara imza attı. Rusya'da askere çağrılma yaşı 27'den 30'a çıktı. Artık 18 ila 30 yaşındaki vatandaşların askere çağrılabileceği, bu kişilere yurt dışına çıkış yasağı getirileceği belirtildi.

Ukrayna​'nın işgal girişiminde bir türlü istediği başarıyı elde edemeyen Rusya​'da askerlik​ için yeni karar çıktı. Rus lider Vladimir Putin​ yeni kararı imzaladı. Artık ülkede askere çağrılma yaşı 27 değil, 30 oldu. Karara göre, 18 ila 30 yaşındaki vatandaşlar askere çağrılabilecek. Ayrıca bu kişilere yurt dışına çıkış yasağı getirilecek.

Putin'in ülkesindeki askere çağrılma süreci ve Federal Ulusal Muhafız Servisine (Rosgvardiya) ilişkin çeşitli kararları 1 Ocak 2024 itibarıyla geçerli olacak. 

YURT DIŞI YASAĞI DA VAR

Putin tarafından onaylanan diğer kararlara göre, Rusya'da askere çağırılanların yurt dışına çıkmaları yasaklanırken, Rosgvardiya da artık ağır askeri ekipmanlar temin edip kullanabilecek. Ayrıca Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ve çeşitli güvenlik birimlerine insansız hava araçlarını vurma yetkisi de verildi.

''SAVAŞ RUS TOPRAKLARINA TAŞINACAK''

Öte yandan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Rus saldırganlığının savaş alanında iflas ettiğini" savunan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy​, "Bugün, Rus yönetiminin, bir ya da iki hafta sürmesini beklediği sözde özel askeri operasyonunun 522. günü. Ukrayna giderek güçleniyor. Savaş, yavaş yavaş Rusya topraklarına, sembolik merkezlerine ve askeri üslerine dönüyor ve bu kaçınılmaz, doğal ve adil bir süreçtir." demişti.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...