Tgrt Haber

Son dakika! İsrail ordu sözcüsünden Hamas iddiası: Gazze'nin kuzeyinde kontrolü kaybettiler

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
08 Kasım 2023 21:35 - Güncelleme : 08 Kasım 2023 22:22

Son dakika haberi: İsrail ordu sözcüsü, Hamas'ın Gazze'nin kuzeyinde kontrolü kaybettiğini öne sürdü.

İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırılarda 10 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. Dünyanın dört bir yanından İsrail'e karşı tepkiler yükselirken ABD Başkanı Joe Biden​, insani bir ara verilmesi gerektiğini söyeldi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise sivil ölümler için Hamas​ sorumlu tutuldu. İnsani yardımların kesildiği Gazze​'de sağlık sistemiyse tamamen çöktü.

Bölgede en son bu gelişmeler yaşanırken İsrail ordu sözcüsü, Hamas​'ın Gazze​'nin kuzeyinde kontrolü kaybettiğini öne sürdü. Sözcü, bugün Gazze​'nin kuzeyinden güneye 50 bin Filistinli'nin geçtiğini iddia etti.

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

Hamas​'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze​ Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

GAZZE​'DE BİLANÇO HER SAAT AĞIRLAŞIYOR

İsrail, Gazze​'den düzenlenen saldırılarda 315’i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu. İsrail’e göre 31 Ekim'den bu yana Gazze​ Şeridi’ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 33'e yükselirken, Kassam Tugayları'nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri öldü.

Gazze​'deki Filistin​ Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarında 4 bin 324'ü çocuk, 2 bin 823'ü kadın olmak üzere 10 bin 569 Filistinli öldürüldü, en az 26 bin 475 kişi yaralandı. Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 163 Filistinliyi öldürdü.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...