Tgrt Haber

Son dakika! İsrail’den üst düzey Hizbullah komutanına SİHA’lı suikast

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: TGRT Haber, Dış Haberler
08 Ocak 2024 23:45 - Güncelleme : 08 Ocak 2024 23:55
Son dakika! İsrail’den üst düzey Hizbullah komutanına SİHA’lı suikast

İsrail üst düzey Hizbullah komutanına SİHA ile suikast düzenledi. Lübnan’ın güneyinde Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Wissam Tawil hedef alındı. Lübnan güvenlik kaynakları ve Hizbullah saldırıda komutan Tawil'in öldüğünü doğruladı.

İsrail, Lübnan’ın güneyine saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Wissam Tawil İsrail'in saldırısında öldürüldü.

LÜBNAN​ VE HİZBULLAH​ DOĞRULADI

Lübnan güvenlik kaynakları, İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki Khirbet Selme’ye düzenlediği SİHA saldırısında Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Wissam Tawil'in öldürüldüğünü doğruladı. Kaynaklar, saldırıda Tawil’in içerisinde bulunduğu aracın doğrudan hedef alındığını paylaştı.

BİRÇOK SALDIRIDA GÖREV ALDI

Ölümü Hizbullah tarafından da doğrulanan Tawil, 7 Ekim’den bu yana İsrail tarafından öldürülen en üst düzey Hizbullah komutanı olarak kayıtlara geçti. Hizbullah’a 1989 yılında katılan 58 yaşındaki Tawil, İsrail’e karşı çok sayıda saldırıda görev aldı.

Kaynak: TGRT Haber, Dış Haberler
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...