Tgrt Haber

120 metre derinlikte tespit edildi! Petrol heyecanı yaşayan yöre sakinleri zengin olmanın hayalini kurmaya başladı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Eylül 2023 17:32 - Güncelleme : 16 Eylül 2023 17:43

Elazığ’ın Keban ilçesinde su bulmak için yapılan sondaj çalışmasında petrol türevi maddeye rastlandı. Yöre halkı, bölgede petrol aranması çağrısında bulundu. İlçe sakinleri, petrolün çıkması durumunda yörelerinin kalkınmasını bekliyor.

Elazığ’ı petrol heyecanı sardı. Keban’da Denizli köyü yakınlarında muhtar, artezyen su çalışması için İl Özel İdaresi ekiplerinden yardım istedi. Yetkililerin gönderdiği sondaj makinesi ile Kızıldere mevkiinde su sondajı çalışması gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarda 120 metre derinliğe gelinince petrol türevi akışkan madde ile karşılaşıldı. Çıkan maddeyi görünce heyecanlanan yöre halkı, yetkilileri petrol aramak için bölgeye davet etti.

120 METREDE BULUNDU

Denizli köyü muhtarı Ali Kıratlı, köylerinde su aramak için çalışma başlattıklarını söyledi. Kıratlı, ''Köyümüzde su artezyen içme su şebekemize katkıda bulunmak için il özel idaresinde çalışma başlattık. Kızıldere mevkiinde 120’nci metreye gelince maden türü petrol atığı gibi türle karşılaştık. Bir kamyon kadar çıktı. Su çalışmamızı durdurduk’’ dedi.

Keban'da köylüleri zengin olma heyecanı sardı.

YÖRE HALKINI KÖYÜN VE İLÇENİN KALKINACAĞI HEYECANI SARDI

Fethi Oruç ise ''Su arama çalışmalarında katımsı, sıvı madde çıkmış burada. Bunun petrol mü ya da başka bir şey mi olduğunu bilmiyoruz. Yetkililerden bir çalışma yapmalarını bekliyoruz. Petrolse ilin, ilçenin köyün kalkınacağından eminiz. Bu nedenle bir an önce çalışma yapılmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Kesin sonuç ise mühendislerin incelemesi sonrası belirlenecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Silo 18 Eylül 2023 13:14

Yarın benzine zam gelir artık

Hasan 18 Eylül 2023 09:07

Aman bizde ne zaman petrol bulundu dense zam geliyor bulunmasa daha hayırlı heralde

Sonraki Haber Yükleniyor...