Tgrt Haber

Akaryakıt istasyonlarında komisyon sorunu, bayiler zarar ediyor

Editör: Sevde Nur Demir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Şubat 2024 16:45 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 16:59
Akaryakıt istasyonlarında komisyon sorunu, bayiler zarar ediyor

Kredi kartı kullanımının yüzde 90’lara vardığı akaryakıt istasyonları komisyon oranları nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor.

Akaryakıt​ sektöründe faaliyet gösteren işletmeler kredi kartı komisyonlarının artmasıyla sıkıntıya düştü.  Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran​ konuyla ilgili şikayetleri dile getirdi.

YÜKSEK KOMSİYON SORUNU

Baran, yazılı açıklamasında sorunun ülke genelinde sayıları 13 bine yaklaşan akaryakıt​ bayilerinin tamamını ilgilendirdiğini aktardı. Baran “Komitemiz, bankaların kredi kartlarına uyguladıkları yüksek komisyon oranları başta olmak üzere yaşadıkları sorunları aktardı” dedi.

BAYİ​ KAR ETMİYOR

Baran 7 gün 24 saat hizmet veren akaryakıt​ istasyonlarının vardiyalı personel istihdamı, elektrik, su, kira gibi temel giderleri karşılamak durumunda olduğunu açıkladı. 
Baran şunları kaydetti:  “Genel giderleri zaten yüksek olan akaryakıt​ bayilerinin satışlarında kredi kartı kullanımı yüzde 90’lara varıyor. Bayiler kart kullanımı dolayısıyla bankalara yüzde 3 düzeyinde komisyon ödüyor. 

Düşük kar marjı ile çalışmak zorunda kalan akaryakıt​ bayileri, yüksek komisyon oranları nedeniyle sıkışmış durumda. İşçilik ve elektrik gideri başta olmak üzere işletme giderleri yükselen bayiler, kredi kartı komisyon oranlarının en aşağı düzeye indirilmesini bekliyor.”

Akaryakıt istasyonlarında komisyon sorunu, bayiler zarar ediyor - 1. Resim

KOMİSYONLAR EN AŞAĞI DÜZEYE ÇEKİLMELİ

Enflasyon konusunun tüm dünyanın gündeminde olduğunu ifade eden Baran, Türkiye’nin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde enflasyonla mücadele sürecine girdiğini belirterek, bu süreçte tüm kesimlerin birbirini desteklemesi gerektiğine dikkat çekti. 

Baran açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bugün en büyük mücadelemiz enflasyonun tek haneye indirilmesidir. Bu mücadele sürecinde hepimiz aynı amacı hedefliyoruz ve bu hedefe bir an önce varmamız için de birbirimizi desteklememiz gerekiyor. 

Bankaları, akaryakıt​ sektörü başta olmak üzere tüm sektörlerde ve işlemlerde kredi kartı komisyon oranlarını en aşağı düzeye çekmeye davet ediyorum. 
Şehir içinde, şehir dışında, şehirlerarası yollarda her yerde bizlere kesintisiz hizmet sunan akaryakıt​ istasyonlarının ışığının daha güçlü yanması için hep birlikte katkı sağlayalım” dedi.

Akaryakıt​ sektörünün bir yandan da yeni nesil yazar kasaya geçiş sürecinde olduğunu hatırlatan Baran, “Akaryakıt bayileri, bu süreçte yeni nesil yazar kasaya geçişin maliyetlerin vergiden düşürülerek desteklenmesini bekliyor” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...