Tgrt Haber

Altın fiyatlarında çılgın seyir sürüyor! Yine rekor kırdı

12 Temmuz 2023 12:00 - Güncelleme : 12 Temmuz 2023 12:05
Altın fiyatlarında çılgın seyir sürüyor! Yine rekor kırdı

Altın piyasası bir kez daha hareketlendi. Altında rekor serisi sürüyor. Doların güç kaybetmesiyle altına olan talepte artış yaşanıyor. Gram altın fiyatları da ons altındaki yükselişe paralel olarak güç kazandı.

Altın​ fiyatlarında hareketlilik sürüyor. Altın 3 haftanın zirvesini görmesinin ardından rekor serisine devam ediyor. Doların güç kaybetmesiyle yatırımcı altına dönüş yaparken, ons altında güçlü duruş devam ediyor.  Gram altın fiyatları da  ons altındaki yükselişten etkilenerek, gözünü zirveye dikti. Altın yatırımcısının gözü küresel piyasalar için kritik olan ABD enflasyon verisine çevrildi.

Altın, Fed’in parasal sıkılaştırma patikası hakkında yeni ipuçları sağlayabilecek önemli ABD enflasyon rakamları öncesinde gücünü koruyor.

GRAM ALTINDA REKOR ÜSTÜNE REKOR

Altının onsu 1.941 doları test etti. Gram altın​ tarafında ise sabah saatlerinde yeni rekor görüldü. Gram altın 1.629 TL ile yeni tarihi zirvesini gördü.

CUMHURİYET VE ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Çeyrek altın 2.670 lira, Cumhuriyet altını da 10.790 liradan satılıyor.

ALTIN FİYATLARI İÇİN KRİTİK VERİ BEKLENİYOR

Altın, yatırımcıların, enflasyonda daha fazla yavaşlamaya işaret etmesi beklenen TÜFE verilerine odaklanması, tahvil getirilerinin düşmesi ve doların zayıflaması gibi faktörlerden destek buldu.

ALTININ CAZİBESİ DEVAM EDEBİLİR

Enflasyon verileri Fed’in agresif faiz artış döngüsünün devam edip etmeyeceğine yönelik ipucu sağlayacak. Enflasyon verilerinin faiz döngüsünün sona ermek üzere olduğu konusunda fikir vereceği, iyimserlik etkisinin fiyatlamalardaki oynaklığı dizginleyeceği yorumları yapılıyor.

Enflasyon ve sonrasındaki FED’in kararına dek altının cazibesinin daha da artması bekleniyor.

Bloomberght’nin haberine göre, Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Ed Moya, “Enflasyonun beklenenden düşük gelmesi durumunda altın 1.950 seviyelerinin üstüne yerleşebilir” değerlendirmesinde bulundu.

Değerli metal Cuma günü ABD istihdam verilerinin beklenenden zayıf gelmesinin ardından yükseliş ivmesine girmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...