Tgrt Haber

Altın misliyle geri döndü! Fed rallisiyle son 3 ayın en iyi kapanışına doğru gidiyor

14 Temmuz 2023 11:37 - Güncelleme : 14 Temmuz 2023 12:10
Altın misliyle geri döndü! Fed rallisiyle son 3 ayın en iyi kapanışına doğru gidiyor

Altın fiyatları tırmanıyor! ABD enflasyonunun beklentilerin altında gelişi Fed’in faiz artırımlarında sona geldiğinin göstergesi oldu. Altın Fed’in faiz politikasında ılımlı adım atacağı beklentisiyle yükselişe geçti. Ons altın 1.956 dolardan işlem görürken, gram altında 1.643 seviyeleri görülüyor.

Altın​ zirveyi zorluyor. ABD enflasyonu sonrasında rekor üzerine rekor kıran altın 3 aylık ortalamada en iyi haftalık kapanışına doğru ilerliyor. ABD'de enflasyonun beklentilerin altında gelmesiyle Fed’in izleyeceği politika ile ilgili olumlu beklentiler altını güçlendiriyor. Altın özellikle Fed​ tarafında artık faiz artırımlarının sonuna geldiğinin anlaşılmasıyla zirveleri görmüştü. Hafta içi gelen fiyatlamalarla altın 3 ayın en iyi haftalık kapanışına doğru yol alıyor. Fiyatlamalar altının diğer yatırım araçlarına karşı rekabet gücünü artırırken ve değerli metalin cazibesinin de her geçen gün yükseldiğini gösteriyor.

ONS VE GRAM ALTINDA SON DURUM NE?

Ons altın​ 1.956 dolardan işlem görüyor. Ons altından destek ve kurun da etkisiyle gram altın 1.643 TL seviyesinde seyrediyor. Altın bu hafta yüzde 2 değer kazandı. Altındaki tırmanış, haziran ayı sonundaki değer kaybından sonra önemli bir geri dönüş olarak nitelendiriliyor.  

Altın fiyatlarının yönü için gözler Fed faiz kararı ve Merkez Bankası faiz kararı takip edilecek.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...