Tgrt Haber

ABD enflasyonu sonrasında altında büyük sıçrama! Tarihi zirveyi buldu

12 Temmuz 2023 16:20 - Güncelleme : 12 Temmuz 2023 16:26
ABD enflasyonu sonrasında altında büyük sıçrama! Tarihi zirveyi buldu

Altında fiyatlarında hareketlilik yaşanıyor. ABD enflasyon verisinin açıklanmasının hemen ardından altın fiyatları tarihi seviyeyi gördü. Beklentilerin altında kalan enflasyon Fed’in faiz artırımlarında sona yaklaşıldığının işaretini verdi ve piyasadaki oynaklık arttı. Altın fiyatları tırmanışa geçerken, ons altın ve gram altın değer kazandı.

Küresel piyasaların gözü kulağı ABD​ tarafından gelecek kritik enflasyon​ verisindeydi. Sabah saatlerinden itibaren piyasalarda enflasyon baskısı fiyatlamalara yansımış altın​ günün ilk saatlerinde rekoru görmüştü.

ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte piyasalar hareketlendi. ABD’de haziran ayında enflasyon beklentilerin altında kaldı. Enflasyonun hız kesmesiyle birlikte Fed’in faiz politikasında daha ılımlı bir duruş sergileyeceğinin ilk işareti de gelmiş oldu.

FED’İN FAİZ ARTIRIMLARININ SONUNA MI GELİNDİ?

Enflasyonu düşürmek için sözlü yönlendirmelerde bulunan Fed’in hamlesinin ne olacağı merak edilirken, analistler ‘şahin’ duruşun ılımlı havaya dönüşeceği yorumları yapıyor.

ABD tarafında haziran ayında aylık bazda enflasyon yüzde 0,2 olarak gerçekleşti ve hem aylık hem de yıllık bazda enflasyon beklentilerin altında gerçekleşmiş oldu.

ALTIN FİYATLARI FIRLADI!

ABD enflasyonunun gerilemesiyle birlikte altında büyük sıçrama görüldü. Ons altın ve gram altın değer kazandı.

Ons altın güne 1932 dolardan başladı. Gün içinde ons altın 1950 doları gördü. An itibariyle 1944 dolardan işlem görüyor.

GRAM ALTINDA TARİHİ ZİRVE!

Gram altın ise, ons altından aldığı destek ile yükselişe geçti. 1620 liradan güne başlayan gram altında oynaklık gün içinde devam ederken enflasyonla birlikte tarihi zirveyi gördü ve 1639 seviyelerini gördü. Şu sıralar gram altın 1631 liradan alıcı buluyor.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...