Tgrt Haber

Son dakika! Beştepe'de asgari ücret zirvesi: Milyonların gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan'da

21 Aralık 2022 21:51 - Güncelleme : 22 Aralık 2022 07:16

Son dakika haberi: Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücrette gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrilirken Beştepe'de kritik toplantı gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücreti görüşmek üzere bir araya geldi. Bakan Bilgin'in asgari ücret görüşmelerinde uzlaşılan rakamı Erdoğan'ın onayına sundu.

Yaklaşık 7 milyon vatandaşı doğrudan, 81 milyonu ise dolaylı olarak ilgilendiren asgari ücreti belirleme çalışmalarında sona gelindi. Asgari Ücret​ Tespit Komisyonu'nun dün tamamlanan üçüncü toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin​'i asgari ücret gündemiyle kabul etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YARINI İŞARET ETTİ

Türk-İş'in 9 bin lira olarak resmi teklif sunduğu asgari ücrete ilişkin Bakan Bilgin ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Meclis'teki grup toplantısında 22 Aralık Perşembe gününü (yarın) işaret etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız" demişti.

TÜRK-İŞ RAKAMI VERDİ

Toplantı sonrası açıklama yapan Türk-İş Genel BaşkanıErgün Atalay​, Türk-İş'in asgari ücret teklifini ilk kez açıkladı. Atalay, "Asgari ücret teklifimiz 9 bin lira oldu. Verirlerse imzalarırz vermezlerse oturmayız masaya. İmza yok" dedi. Atalay, daha önce yaptığı açıklamada, pazarlığın Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın kasım ayı verilerine ait açlık sınırı olan 7 bin 785 liradan başlayacağını söylemişti.

'BİZİM İÇİN SON NOKTAYDI'

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ise yaptığı değerlendirmede, "Israrla sormamıza rağmen ne bakanlık ne işverenler elini göstermedi. Teklifimizin karşısında herhangi teklifte bulunmuş olunsaydı oradan ayrılmazdık. Artık son noktaydı bizim için. Bize tekrar davet gelirse, toplantıya katılırsak masanın üzerinde 9 bin lira var. Bunun altına düşüleceğini sanmıyorum" diye konuştu.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1605186079547887619

TİSK 'DENGE'DEN YANA

İşveren tarafını temsil eden TİSK ise herhangi bir rakam paylaşmadığı asgari ücrette temel olarak işçilerin ve işverenlerin gözetildiği dengeli bir asgari ücretten yana tutum sergiliyor.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Asgari ücret için yapılan 3. toplantının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Beştepe'ye gitti. Taraflar arasında bir uzlaşma çıkması durumda rakam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulmuş olacak. Grup toplantısında konuşan Erdoğan ise asgari ücretin 22 Aralık Perşembe günü açıklanacağını söyledi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...