Tgrt Haber

Çalışan emeklinin ikramiyesinde tarih belli oldu! Teklif Meclis’e geliyor

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
19 Aralık 2023 11:02 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 11:14
Çalışan emeklinin ikramiyesinde tarih belli oldu! Teklif Meclis’e geliyor

Çalışan tüm emeklilere 5 bin liralık ikramiye için tarih belli oldu. Torba Yasa içinde görüşülen çalışan emekliler ile çiftçilere de verilecek Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi TBMM Genel Kurulu’nda yeniden görüşülmeye başlayacak. Bütçe görüşmelerinin 25 Aralık'ta tamamlanmasının ardından mesaisine ara vermeden devam edecek Meclis’te ikramiyenin ödenmesine ilişkin düzenleme gelecek. Teklifin yılbaşından önce yasalaşması planlanıyor.

Çalışan emekliye ikramiye​ için tarih belli oldu. Cumhuriyet ikramiyesinin tüm emeklilere verilmesini düzenleyen torba yasa Meclis​ Genel Kurulu’na geliyor. 2024 yılı Merkez Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin görüşmelerinin ardından çalışmalarına ara vermeden devam edecek Meclis’in ilk işi torba kanundaki diğer maddelerin görüşmeleri olacak.

ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE MECLİS’E GELİYOR

Bütçe maratonunun 25 Aralık'ta tamamlanacağı Genel Kurulda, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek. Genel Kurul, bütçe görüşmelerinden önce 43 maddesi kabul edilen 86 maddelik teklifin diğer maddelerini ele alacak.

Teklif, çalışan emeklilere de 5 bin lira ödenmesine yönelik düzenlemeyi de içeriyor. TBMM Genel Kurulunda, yeni yıldan önce teklifin yasalaşması ve çalışan emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin düzenlemenin de uygulamaya alınması bekleniyor. Genel Kurulun, bu teklifin yasalaşmasının ardından çalışmalarına ara vermesi planlanıyor.

ÇALIŞMAYAN EMEKLİYE İKRAMİYE YATMIŞTI

Çalışmayan meklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu​'nda kabul edilerek yasalaşmış ve 2023 Ekim ödeme döneminde gelir veya aylık ödemesi yapılan sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödenmişti.

5000 TL emekli​ ikramiyesinden çalışan emekliler, ikramiye düzenlemesi kapsamına alınmamıştı. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli​ sayıldığı için 5 bin TL emekli ikramiyesi ödemesi alamamıştı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...