Tgrt Haber

Devlet Bahçeli’nin emekli maaşına zam talebine AK Parti’den yeşil ışık!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
12 Temmuz 2023 06:31 - Güncelleme : 12 Temmuz 2023 06:31
Devlet Bahçeli’nin emekli maaşına zam talebine AK Parti’den yeşil ışık!

Son dakika haberi: MHP lideri Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısında emekli maaşlarına zam talebine AK Parti’den yeşil ışık geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler "çabamız olur" diyerek dikkat çeken yorumda bulundu.

Milyonlarca emekliMHP​ Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısında yaptığı “zam” çağrısını konuşuyor. Bahçeli’nin “Memur maaşına yapılan 8 bin liralık seyyanen artış emeklilere de yansıtılmalı" çağrısı büyük ses getirirken TBMM Genel Kurulu’nun ertelenmesi de kulisleri hareketlendirdi. Meclis’te emekliye zam oranının yükseltilebileceği yüksek sesle konuşulmaya başlanırken “seyyanen zam” beklentisine AK Parti’den cevap geldi.

BAHÇELİ’NİN ÇAĞRISINA YEŞİL IŞIK

Habertürk canlı yayınına katılan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Bahçeli’nin çağrısına yeşil ışık yaktı. Güler, TBMM Genel Kurulu’nda gündeme gelen memur​ ve emekli zammıyla ilgili torba yasa teklifi hakkında konuşurken çalışanların özlük haklarının artırılması ve enflasyona ezdirilmemesi konusunda çabalarının olacağını söyledi. Bahçeli'nin çağrısına ilişkin ise "Mümkündür, bu manada çalışanlarımızın özellikle enflasyona ezdirilmesi, özlük haklarının artırılması noktasında çabamız olacaktır. Ancak bütçe imkanları dediğimiz denge var" şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanı Güler, çalışanların refah seviyesini ve özlük haklarını artırmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Ancak bütçe dengesinin gözetilmesi gerektiğini de belirtti. Çalışanların memnuniyeti ve adil bir gelir dağılımı için çaba sarf edeceklerini ifade eden Güler, bütçe imkanları ve ekonomik durumun da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hasraf 13 Temmuz 2023 07:28

Bahçeli yı emeklilere sahip çikmasindan dolayı tebrik ediyorum

Tekbirrr12 Temmuz 2023 21:32

Adamsın başbuğum 14 milyon ememeklinin gönlünüde oyunuda yerel secimlerde kaptın maşallah

Ahmet 12 Temmuz 2023 12:44

Memura 8 bin lira refah payı yerine 5 bin verseydiniz

Mehmet12 Temmuz 2023 08:33

Memura geldimi bütçe var emekliye geldimi bütçe yok

Sonraki Haber Yükleniyor...