Tgrt Haber

Dönümünden 130 kiloya kadar verim! Kabak çekirdeği hasadı çiftçinin yüzünü güldürdü

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Eylül 2023 14:05 - Güncelleme : 25 Eylül 2023 14:09
Dönümünden 130 kiloya kadar verim! Kabak çekirdeği hasadı çiftçinin yüzünü güldürdü

Eskişehir’de kabak hasadı başladı. Çiftçiler dönümden 30 ile 130 kilogram arasında çekirdek elde ederken, verim de yüzleri güldürdü.

Kabak çekirdeği, dengeli beslenme​ ve hayat kalitesinin artmasında kritik bir yere sahip. Kabak çekirdeğinin zengin içeriği vücudun gereksinimlerini karşılayarak birçok hastalığın engellenmesinde koruyucu rol üstlenir. Cilt​ kuruluğunun önüne geçen ve cilt üstü ve altı iltihaplı dokuların da oluşumunu engelleyen kabak çekirdeği, kan yoğunluğunun dengelenmesinde filtreleme görevi üstlenen omega 6 gibi yağ asitleri ve kan akışkanlığının dengelenmesine yardımcı oluyor. Ayrıca, besinlerin sindirimini kolaylaştırması besin değerlerinin emilimlerini olumlu etkiliyor. Yurdun pek çok noktasında kavak çekirdeğinde hasat heyecanı başladı.

Kabak çekirdeğinde hasat heyecanı başladı.

DÖNÜMÜNDE 130 KİLOGRAM VERİM SAĞLIYOR

Eskişehir’in Çifteler ilçesi Orhaniye Mahallesi’nde de başlayan kabak hasadı üreticiyi sevindirdi. Traktör yardımıyla tek sıra haline getirilen kabaklardan makinalarla çekirdekleri çıkarılıyor. Çekirdek verimi dönümde 80 ile 130 kilogram kadar değiştiği hasatta çiftçiler güneş serdikleri brandaların üzerine dökülen kabak çekirdekleri kuruyuncaya kadar tırmıkla karıştırılıyor.

ÇİFTÇİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Çiftçi Kadir Aksu, “Verimimiz tarlanın durumuna göre dönümden 80, 100 veya 130 kilogram arasında değişiyor. Verimimiz için Allah’a şükürler olsun, inşallah tüm çiftçilerin hasadı bereketli olur” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...