Tgrt Haber

EYT maaş takvimi netleşiyor! Erdoğan imzaladıktan sonra yürürlüğe girecek

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Sabah
05 Şubat 2023 08:44 - Güncelleme : 05 Şubat 2023 08:57
EYT maaş takvimi netleşiyor! Erdoğan imzaladıktan sonra yürürlüğe girecek

Son dakika haberi: EYT düzenlemesinde artık son viraja girildi. TBMM komisyonunda kabul edilen söz konusu düzenlemenin bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda görüşülüp hızlıca yasalaşması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile yürürlüğe girecek olan düzenleme ile ilk maaşlar Mart ayında alınacak.

Yılan hikayesine dönen EYTdüzenlemesinde artık sona gelindi. AK Parti ve MHP’nin ortak çalışması ile yapılan söz konusu düzenlemeTBMMkomisyonunda kabul edildi. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği görüşmelerde muhalefet​ staj mağduriyeti üzerinden iktidarı eleştirdi. Milyonların beklediği yasa teklifinin bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda görüşülüp hızlıca yasalaştırılması bekleniyor.

RESMİ GAZETE SONRASI BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Muhalefet partileri de sıcak baktığı için teklifin hızlı bir şekilde görüşülüp yasalaşması bekleniyor. Teklif yasalaştıktan sonra gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'a çevrilecek. Erdoğan, yasayı imzalayıp Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra emeklilik başvuruları başlayacak. Şubatın ikinci yarısında bu sürecin tamamlanması ve vatandaşların başvuru yapmaları bekleniyor. Koşulları yerine getirenler, süre sınırı olmaksızın, SGK ve e-Devlet'ten başvuru yapabilecek.

EYT'LİLERİN İLK MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Normal koşullarda iki hafta içinde emeklilik işlemleri tamamlanıyor. Ancak büyük bir yığılma olacağı için süreç uzayabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk maaşların şubat ayı sonunda ya da mart ayında hesaplara yatırılacağını açıklamıştı.

Kaynak: Sabah

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...