Tgrt Haber

Kooperatif piyasanın 3 lira üzerinde alım yapacak! Yağda açıklanan fiyat üreticiyi sevindirdi

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Eylül 2023 15:36 - Güncelleme : 16 Eylül 2023 15:46
Kooperatif piyasanın 3 lira üzerinde alım yapacak! Yağda açıklanan fiyat üreticiyi sevindirdi

Piyasalarda 12 liradan alımı yapılan yağlık ay çekirdeği fiyatlarının üstünde alım yapacak olan yağlı tohumlar kooperatifleri üreticinin yüzünü güldürdü. Kooperatif 15 lira ve üzerinde alım yapacak.

Ayçiçek yağı sofralar kadar; kimya, kozmetik, boya, motor yağı, biyodizel, hidrolik yağ, sabun, cila ve plastik sanayinde de kullanılıyor. Ayçiçek üreticisi buy yıl resmen zil takıp oynuyor. Kooperatifin piyasanın 3 lira ve üzerinde alım yapacağını belirtmesi sevinçle karşılandı. Yüzde 44 yağ oranı olan çekirdekler 15 lira yüzde 50 yağ oranı çıkan ürünlerde fiyat​ 16.35 lira belirlenirken Yenişehir ve Bilecik bölgesinde 6 bin 200 ton ay çekirdeği rekoltesi alımının yapılması bekleniyor.

Ayçiçek yağında fiyat belli oldu.

PİYASANIN ÜZERİNDE ALIM YAPILACAK

Yenişehir Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Hakkı Çetin, “Birliğimizce değerlendirilerek oluşan piyasa şartları çerçevesinde 2023/2024 sezonunda üretici​ ortaklarımıza uluslararası sözleşme oranı olan yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeği​ ürünü için 15.000 TL/Ton avans ödemesinde bulunulması karar altına alınmıştır. Ham yağ oranına göre yapılan alımlarda yüzde 44 yağ oranlı baz fiyata göre yüzde 1,5 oranında çarpan kullanılarak üretici ortaklarımızın teslim ettiği ürünlerin fiyatı hesaplanacaktır. Açıklanan fiyatların bölge üreticimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ALIMLAR EKİM SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Başkan Çetin, “Fiyatların açıklanmasıyla birlikte üreticilerimiz ürünlerini yoğun bir şekilde getirmeye devam ediyor. Gelen ürünlerden numune alınarak yağ tahlilleri yapıldıktan sonra fiyatı belirleniyor. Alımlar Ekim ayı sonuna kadar devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...