Tgrt Haber

Son dakika! Milyonlarca vatandaşın beklediği teklif Meclis'te

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
04 Ocak 2023 21:01 - Güncelleme : 04 Ocak 2023 21:54
Son dakika! Milyonlarca vatandaşın beklediği teklif Meclis'te

Son dakika! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin grup yaptığı açıklamalarda memur ve emeklilere müjdeli bir haber verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yüzde 25 oranında açıklanan zammın yüzde 30'a yükseltildiğini duyurdu. Bu gelişme sonrasında AK Parti, emekli maaşının alt sınırını 5500 TL yapan düzenlemeleri de içeren yasa teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

AK Parti​, emekli maaşının alt sınırını 5500 TL yapan düzenlemeleri de içeren yasa teklifini TBMMBaşkanlığına sundu.

Yasa teklifi ile beraber, memur maaşları %30 artacak, SGK destek primi ise 100 liradan 400 liraya çıkarılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MEMUR VE EMEKLİ ZAM ORANLARININ YÜZDE 30'A YÜKSELTİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün öğle saatlerinde yaptığı açıklamayla, memur ve emeklilere uygulanacak zam oranının yüzde 25'ten yüzde 30'a çıkarıldığını duyurmuştu. Erdoğan, açıklamasında "Memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyoruz. En düşük emekli maaş tutarını 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkartıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.  

"MEMURLARIMIZIN VE EMEKLİLERİMİZİN ORANLARINA RAZI OLAMADIK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarını şu ifadelerle sürdürmüştü:

Dün de 2022 enflasyonunu aldıktan sonra memurlarımızın ve emeklilerimizin maaş artışını yeniden değerlendirdik. Memur maaşlarında yüzde 87'lik artışa gitmiş, temmuz ayında yüzde 42'ye varan zam yapmıştık. Memurlarımızın ve emeklilerimizin oranlarına razı olamadık. Bakanlarımızla yaptığımız değerlendirme sonucunda memur ve emekli maaşlarında yüzde 25'lik bir artışa gitmeyi kararlaştırmıştık. Bunu da dün katıldığımız memur buluşmasında duyurmuştuk. Memur buluşmasına giderken bakanlarımıza bu oranı daha da yukarı çıkacak formüller bulmaları talimatını vermiştik. Dün ve bugün yürütülen çalışmalar sonucunda memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkaracak imkanlar sağladık. Buradan memurlarımıza ve tüm emeklilerimize ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdelerini veriyoruz. En düşük emekli maaşının da 5 bin 500 lira olacağını duyuruyoruz. Yılın ikinci yarısı için toplu sözleşme ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak yeni artışlar yapılacağını hatırlatmak istiyorum.  

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...