Tgrt Haber

"Piyasalar kafayı yedi" diyen İslam Memiş altın ve dolar uyarısı yaptı, muslukların açılacağı tarihi verdi

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
20 Ekim 2022 11:00 - Güncelleme : 20 Ekim 2022 11:48

Para ve altın piyasaları haftaya yükselişle başladı.1970 liraya kadar düşen gram altın yükselişe geçerken Borsa, Dolar, Euro ve Sterlin’de de yukarı yönlü hareketler dikkat çekiyor. Sosyal medyada doların 10 liraya düşeceğine yönelik paylaşımlar ise vatandaşların kafasını karıştırıyor. Dolar bu günlerde hem yurt içi piyasalarda hem de yurt dışı piyasalarda değer kazanıyor. Vatandaş doğal olarak “Dolar alma mı satma zamanı mı?”, “Gram altın yükselecek mi?” gibi sorulara cevap aranıyor. Finans Analisti İslam Memiş, "Piyasaları resetliyorlar" uyarısı yaparak Şubat ve Mart aylarına dikkat çekti.

Yurt içi para ve altın​ piyasaları haftaya hareketli başladı. Geçtiğimiz ay 100 baz puan faiz indirimine giden Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bugün yeniden toplanacak. TCMB​'nin geçen en az 100 baz puan faizi indirmesi bekleniyor. Öte yandan sosyal medyada doların 10 liraya düşeceğine dair iddialar ise vatandaşı korkutuyor…  Geçtiğimiz hafta dibi gören  altın, yatırımcısını ürküttü. Vatandaşın gündeminde “Altın yükselecek mi?” sorusu yer alıyor. Daha önce “Piyasalada resetleme başladı, altın ve gümüş pozitif ayrışacak” diyen finans analisti İslam Memiş​’ten dolar​ yatırımcısına da uyarı geldi: “Dolar düzeltme yapacak. Yıl sonunda 20-21 aralığından 17-18 aralığına düşebilir. Şubat ve Mart'ta musluklar açılacak” dedi. 

"PİYSALAR KAFAYI YEDİ, KİMSE NE YAPTIĞINI BİLMİYOR" 

İslam Memiş, hem döviz kurlarında hem emtialarda hem de kripto paralarda oldukça karışık bir dönemden geçildiğini söyleyerek “Piyasalar da kafayı yedi, kim ne yaptığını bilmiyor, yatırımcılar da ne yapacağını bilmiyor” dedi.  İslam Memiş, asıl sorunun Merkez Bankalarının çıkmazı olduğunu söyledi. Memiş, Perşembe günü TCMB’nin faiz kararını açıklayacağına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Bir iki ay öncesine kadar Merkez Bankası kapalı kutuydu. Artık tablo net. Merkez Bankası ve hükümet, politikaları gereği faizi tek haneli bir rakama indirilmeyi belirledi. Merkez Bankası faiz indirimlerine devam edecek. 100 baz puanlık bir faiz indirimi​ bekliyorum.” 

DOLAR DÜŞECEK AMA… 

“Dolar bir ödeme aracıdır” vurgusu yapan İslam Memiş, şöyle konuştu:

“Dolar yılsonuna kadar 20-21 lirayı bulabilir. Ancak ne kazandırır? Karşısında Euro ve Sterlin'in daha fazla değer kaybettiğini göz önünde bulundurmak lazım. Orta ve kısa vadede ataklarını devam ettirebilir ancak uzun vadede borsa, altın ve gümüşün getirisi daha fazla.”

Sosyal medyada dolarla ilgili 9 liraya hatta 6 liraya düşeceğine dair manipülasyonlara karşı vatandaşı uyaran Memiş, “Bu iddialar piyasa koşulları ile ters. Dolar düzeltme yapabilir, 20-21 lira aralığından 17-18 lira aralığına düşebilir. 10 lira olmaz” ifadelerini kullandı.  

PİYASLAR RESETLEME DÖNEMİNDE

“Rakamlara değil cebimize bakalım” diyen Memiş, enflasyonun şu anda tüm dünyanın sıkıntısı olduğuna dikkat çekerek şunları ifade etti:

“Enflasyonun düşmesi fiyatların düşeceği anlamına gelmiyor. Biz paramızı enflasyona karşı nasıl koruruz, buna bakalım. Dünyada enflasyonun topyekün artması tesadüf değil. Tüm merkez bankaları yeni dijital paralara geçiş yapacaklar, finansal piyasalar resetlenecek. İnsanları fakirleştirmenin ve sisteme muhtaç etmenin en kolay yolu enflasyondur. Paranızı koruyun” dedi. 

MUSLUKLAR AÇILACAK! ŞUBAT VE MART AYINA DİKKAT 

Şubat ve mart aylarında kredi musluklarının açılacağını belirten Memiş, bankaların konut, araç ve ihtiyaç kredisi vermediğini hatırlattı.  Bankaların Merkez Bankası kontrolünde olduğuna dikkat çeken Memiş, “Kredi miktarlarını düşük ancak vermiyorlar. Konut kredilerinde düşüş görülecek. Neye ihtiyacınız varsa alınız” diye konuştu. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
aboo21 Ekim 2022 07:08

Biz cahillerin arasına seni kim attı yav ayrık otu gibi

Sonraki Haber Yükleniyor...