Tgrt Haber

Umduğunu değil bulduğunu sattı! 17 kiloluk dev mantar pazarın yıldızı oldu!

Editör: İmran Baran / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Ekim 2023 17:15 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 17:22
Umduğunu değil bulduğunu sattı! 17 kiloluk dev mantar pazarın yıldızı oldu!

Ormanlık alanda kestane toplamaya çıkan vatandaş, ağaç kökünden fışkıran dev mantarlarla karşılaştı. Mantarları toplayıp pazara satmaya götürdü, bir tanesinin kilosu ise gurmeleri ve doğa severleri şaşkına çevirdi.

Sinop’un Erfelek ilçesinde ormanlık alana kestane​ toplamaya çıkan Mustafa Yeşil isimli vatandaş, kesilmiş ağaçların köklerinden fışkıran istiridye mantarlarıyla karşılaştı. Hemen mantarları toplayan Yeşil, pazara koştu. Topladığı mantarları kilo başına satmak isteyen vatandaş bir tanesinin ağırlığı karşısında şaşkına döndü.

KESTANEYE NİYET MANTARA KISMET

Erfelek ilçesi Meydan köyünde Mustafa Yeşil isimli vatandaş ormanlık alanda kestane toplarken ağaç kökündeki mantarları fark etti. Mantarları toplayan vatandaş, bunları pazarda satışa çıkardı. Tartılan mantarlardan en büyüğü 17 kilo geldi.

Umduğunu değil bulduğunu sattı! 17 kiloluk dev mantar pazarın yıldızı oldu!

BİR TANESİ 17 KİLO 

Bu kadar büyük mantarları ilk defa gördüğünü söyleyen Mustafa Yeşil, “Ormanlık alanda kestane toplamaya gitmiştim, kestane ağacının yanına gittiğimde ağacın kökünde duran mantarları fark ettim. Hayatımda hiç bu kadar büyük mantar​ görmemiştim. Hemen mantarları ağacın kökünden kesip eve getirdim. Mantarlardan en büyüğü 17 kilo, toplam hepsi ise 35 kilo geldi. Araştırmalarıma göre ismi 'kara mantar' diye geçiyormuş” dedi.

Ormanlık alanda bulduğu mantarları pazarda satışa sunan Mustafa Yeşil, vatandaşların mantara yoğun ilgi gösterdiğini ve kilosunu 80 liradan sattığını belirtti.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...