Tgrt Haber

Ali Koç’tan ‘5 yıldız’ açıklaması: TFF’yi baskı altına sokmayacak kararı aldık

29 Temmuz 2023 15:59 - Güncelleme : 29 Temmuz 2023 16:18
Ali Koç’tan ‘5 yıldız’ açıklaması: TFF’yi baskı altına sokmayacak kararı aldık

Sarı-lacivertli kulübün Divan Kurulu’nda konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, uzun süredir devam eden ‘5 yıldız’ tartışmalarına son noktayı koydu. Koç, " TFF komisyon kurmasaydı, sonuna kadar 5 yıldızlı formamızla devam edecektik ancak geldiğimiz noktada TFF'nin yaklaşımını doğru buluyoruz. Önümüzdeki maçlarda TFF’yi baskı altına almamak için yıldızsız forma ile çıkacağız” diye konuştu.

Fenerbahçe​ Temmuz Ayı Olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı, Kalamış Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç​, sarı-lacivertli camianın gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"TFF'NİN KOMİSYON KARARINDAN SON DERECE TATMİN OLDUK"

Süper Lig’in tescil edildiği 1959 öncesi şampiyonluklar ve 5 yıldız konusuna değinen Koç, şöyle konuştu: “Kupa seremonisine 5 yıldızla çıktık. Komisyon kurulmasaydı, 5 yıldız ile çıkmaya devam edecektik. Küme düşmeye kadar cezası var. Hodri meydan duruşu yaptık. TFF​'nin yaklaşımını doğru buluyoruz. Komisyon kararına saygı göstermek, TFF'yi baskı altına almamak için yıldızsız forma ile çıkacağız. Bizim amacımız süreci tetiklemekti. Biz son derece tatmin olduk.

"ÇOK BEKLEDİK, ACELEMİZ YOK"

1959 öncesi için komisyon kuruldu. Doğru ama geç kalınmış karar. İnşallah karar verilir. Yoksa gereksiz tartışmalar devam edecek. Çok bekledik, acelemiz yok. Tarih gerekli şekilde araştırılsın.

"TFF EN DOĞRU SÜRECİ İŞLETEREK KARARLARINI VERECEKTİR"

Hakkımızı hukuk dışı söylemlerle gasp etmeye çalışanlarla anladıkları dilden mücadele edeceğiz. Bu kadar basit. İnanıyoruz ki, TFF en doğru süreci işleterek; kararlarını verecektir."

Sarı-lacivertlilerin 1 numarasının Divan Kurulu konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde oldu:

"2-3 NOKTA ATIŞI TRANSFER YAPACAĞIZ"

"Bu sene nispeten iyi bir transfer politikası izlediğimizi düşünüyorum. Plan dahilinde hareket ettik ve etmeye devam ediyoruz. 2-3 tane daha nokta atışımız var. Onları da inşallah önümüzdeki haftalarda halledeceğiz.

JESUS'A '3'LÜ SAVUNMA' ELEŞTİRİSİ

Hayatında 3'lü oynatmamış hoca, bizde 3'lü oynatmaya başladı. Hoca ile ilk konuşurken ilk sorumuz '3'lü oynatmıyorsun?' dimi oldu. 'Neden böyle yapıyorsun?' dediğimiz de ise 'Siz anlamıyorsunuz, ben 3'lü oynatmıyorum' dedi. Bu da bize nasip oldu.

"OYUNCULARDAN GELEN PARA BANKALAR BİRLİĞİ'NE GİDECEK"

Oyuncu sattık diye seviniyoruz ya, Bankalar Birliği'ne gidecek hepsi. Gelirlerin çoğu oraya gidecek. Bize kalan parayla kulübü nasıl çevireceğimizi bilmiyoruz. Eğitim faaliyetine bu yüzden devam edemiyoruz. Bu işten hep zarar ettik, çünkü bu bizim işimiz değil. Aziz Yıldırım bu konuyu da kullandı, '50 milyon dolar vereyim' falan dedi. heyecanlandık, 50 milyon dolar bize müthiş oksijen olurdu.

"BAŞKANIN EĞİTİM AŞKI KABARDI"

Başkanın eğitime ne kadar önem vermediğini biliyorum. Eğitim aşkı kabardı başkanın... Allah razı olsun. Fırsatçı yaklaşım ama Fenerbahçe'ye fayda sağlıyorsa, kabulüz. Bize mektup yazdı, kolej binasının yeniden yapabileceğini söyledi. Mithat Yenigün'ü yolladı. Zaten o postacı. 50 milyon dolar değil, 3 milyon dolar ayırmış. Başkanımızdan, Allah razı olsun. Bunu ciddi söylüyorum. Ana binayı yıkacaklar ve yapacaklar. Konferans ve spor salonunu bizim yapmamızı istediler. Görüşmeler olumlu gidiyor.

AZİZ YILDIRIM'A: HİÇ DE CESUR OLMAYAN BİR LİDERSİNİZ

Önüne hazırlanan metin koyulmuş. Metne sadık kalamadı, saçma sapan çirkin, ayrıştırıcı söylemlerle gerçek iç dünyasını yansıtıyor. Saçma sapan ekonomik hesaplar... Neredeyse biz borçlu çıkacağız. Hangi birine cevap verelim. Kamuoyu önünde karşıma çıkma cesaretiniz varsa, her söylediğinize cevap veririm. O güne kadar Aziz Yıldırım konusu kapanmıştır. Sayın Başkan, siz hayatımda karşılaştığım en cesur görünümlü ama hiç de cesur olmayan bir lidersiniz. Biraz iyi niyetli olsaydınız, Fenerbahçe'ye yapacağınızı eleştirilerinizi dışarıda değil, kongre üyeleri önünde yapardınız."

Detaylar geliyor…

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...