Tgrt Haber

Beşiktaş başkanlık seçimlerinde sürpriz ittifak! Emre Kocadağ tarafını seçti

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
15 Kasım 2023 17:18 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 17:28
Beşiktaş başkanlık seçimlerinde sürpriz ittifak! Emre Kocadağ tarafını seçti

Başkanlık seçimlerine kısa bir süre kalan Beşiktaş'ta Serdal Adalı, Hasan Arat'ın karşısına aday olarak çıktı. Aday olmayacağını açıklayan Emre Kocadağ, Adalı'ya destek verecek. İşte detaylar...

Trendyol Süper Lig ve UEFA Konferans Ligi'nde beklentilerin altında kalan Beşiktaş​, yeni başkanını seçmeye hazırlanıyor. Taraftardan büyük tepki alan Ahmet Nur Çebi​, seçim kararı alırken aday olmayacağını da duyurdu.

KOCADAĞ, ADALI İLE ANLAŞTI

Beşiktaş​'ta Hasan Arat​ ve Serdal Adalı​ başkanlığa aday oldu.

Siyah-beyazlı camiada dikkat çeken bir ittifak ortaya çıktı. Ajansspor'da yer alan iddiaya göre; Başkanlığa aday olması beklenen ancak olmayacağını açıklayan Emre Kocadağ​, Serdal Adalı​ ile anlaştı.

SONRAKİ BAŞKAN KOCADAĞ OLACAK

Emre Kocadağ​ ile Serdal Adalı​ arasında sözlü olarak yapılan anlaşmaya göre, seçilmesi halinde 2025 yılına kadar Serdal Adalı​ görevde kalacak. 2025 yılında ise Emre Kocadağ​ seçime girecek.

ESKİ BAŞKANLARIN DESTEĞİNİ ALACAK

Emre Kocadağ​, bu seçimde Serdal Adalı​'yı destekleyecek. 2025 yılında Kocadağ'ın aday olacağı seçimde ise Fikret Orman, Serdal Adalı​ ve Ahmet Nur Çebi​, Kocadağ'ı destekleyecek.

HASAN ARAT: "BİRBİRİNİN İÇİNDEN ÇIKAN YÖNETİMLER DÖNEMİNİN BİTMESİ LAZIM"

Serdal Adalı​'nın karşısında ise efsane başkan Süleyman Seba'nın da bir dönem desteklediği Hasan Arat​ yer alıyor.

Siyah-beyazlı camia içinde önemli bir isim olan Arat, daha önce yaptığı açıklamada Serdal Adalı​'nın geçmiş yönetimlerin devamı niteliğinde olduğunu söylemişti.

"NİYE KENDİ İÇLERİNDEN BİRİNİ ADAY GÖSTERİYORLAR"

Geçmiş yönetimlere yönelik herhangi bir tasarrufunun olup olmayacağı sorusu üzerine Hasan Arat​, şunları söyledi:

"Beşiktaş'ta 2 kritik rapor hazırlandı. Biri Deloitte, biri de KPMG raporu. Bir önceki başkan (Fikret Orman), bir önceki başkan (Yıldırım Demirören) için rapor düzenlettirdi. Şimdiki başkanla bir önceki başkan, aynı raporu kasalarına koydu. Beşiktaşlı hiçbir şey görmedi. Aynı başkanla da barış anlaşması imzaladılar. Şimdiki başkan, bir önceki başkan hakkında KPMG raporu düzenlettirdi. Kimseyle paylaşmadılar. Burada bir gariplik var, değil mi? Neden yine kendi içlerinden birini aday gösteriyorlar? Bu raporlar ve yapılanlar ortaya çıkmasın diye. Burada çok tehlikeli bir durum var. Hesap sorma vaadiyle seçime girmeyiz. Projelerle seçime gireriz. Hesap sorması gereken denetleme kurulu raporu ve genel kuruldur. Bir yönetim, bir önceki yönetimden hesap sorma vaadiyle yönetime gelemez."

"BEŞİKTAŞ ŞAHSİ ŞİRKETİNİZ Mİ?

KPMG raporunun denetleme kuruluna teslim edilmediğinin altını çizen Arat, "Bu başkanla 2 önceki başkan arasında yapılan barış ve ibra protokolü denetleme kuruluna verilmedi. Başkan 'Benim kasamda duruyor.' diyor. Beşiktaş​ sizin şahsi şirketiniz mi? Vermek zorundasınız. Bütün bu şeyler sumen altı ediliyor. Ortada bir maskeli balo oynanıyor. Bunları çok üzülerek izliyorum. Birbirinin içinden çıkan yönetimlerin döneminin bitmesi lazım. Beşiktaş​'ta matruşka döneminin bitmesi gerek. Beşiktaşlılara Beşiktaş​'ı geri vermemiz lazım. Bu insanların elinden kurtarmamız lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...