Tgrt Haber

Mesut Özil sürprizi: Stefan Kuntz'dan önce Hamit Altıntop'un bileti kesildi!

19 Eylül 2023 07:57 - Güncelleme : 19 Eylül 2023 08:21
Mesut Özil sürprizi: Stefan Kuntz'dan önce Hamit Altıntop'un bileti kesildi!

EURO 2024 Elemeleri'nde Ermenistan ile 1-1 berabere kalan ardından Japonya ile oynanan özel maçta 4-2 mağlup olan A Milli Futbol Takımımızda teknik direktör Stefan Kuntz, eleştirilerin odağı haline gelerek istifaya davet edilmişti. Türkiye Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop'un yerine gelecek 2 ismi Alman basını duyurdu. İşte detaylar...

A Milli Futbol Takımı​'nın EURO 2024 Elemeleri​'nde Eskişehir'de Ermenistan'dan 1 puanı son anlarda kurtarmasının ardından özel maçta da Japonya'ya 4-2 mağlup olarak eleştiri oklarının hedefi haline gelen Stefan Kuntz​ ve Hamit Altıntop​'un birlikte ayrılacağı iddia edildi.

Bu gelişmelerin ardından Alman teknik adamın görevden alındığı ve TFF​ yönetiminin, Stefan Kuntz'u arayarak görevine son verildiğini bildirildiği öne sürülmüştü.

TFF'DEN AÇIKLAMA GELDİ

TFF yaptığı açıklama; A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını Alman hoca ile TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin çarşamba günü toplantı yapacağını duyurmuştu.

TFF'den yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu, sözleşmesi devam eden A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'u 20 Eylül Çarşamba günü TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile toplantı yapmak üzere Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ne resmi olarak davet etmiştir." ifadeleri kullanılmıştı.

KUNTZ'UN YERİNE İKİ İSİM

Stefan Kuntz görevden alındıktan sonra yerine; Geçen sezon Adana Demirspor'u çalıştıran İtalyan teknik adam Vincenzo Montella'nın geleceği iddia edilmişti. Montella'yı Hakan Çalhanoğlu'nun önerdiği ifade edilmişti.

Adana Demirspor'u 2 sezon çalıştıran Vincenzo Montella, 76 maçta 38 galibiyet, 17 beraberlik ve 21 mağlubiyet alarak 1.72 puan ortalaması tutturmuştu.

YERLİ ADAY AVCI

Milli Takım için bir diğer adayın Abdullah Avcı olduğu öne sürülmüştü. Trabzonspor'un ile şampiyonluk yaşayan Avcı daha önce 2011-2013 yılları arasında milli takımı çalıştırmış ve maç başına 1.22 puan ortalaması tutturmuştu.

KUNTZ DERKEN ALTINTOP YOLCU!

Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop hakkında Alman basınından flaş bir iddia ortaya atıldı.

Bild'de yer alan habere göre; Hamit Altıntop'un yerine yeni sezon öncesi futbolu bıraktığını açıklayan Mesut Özil'in geleceği öne sürüldü.

LÖW-ÖZİL BİRLİKTE

Haberin detayında, Stefan Kuntz'un yerine Almanya'nın eski teknik direktörü Joachim Löw'ün de adaylar listesine eklendiği ifade edildi.

Almanya Milli Takımı'ndaki kariyeri boyunca Löw'ün yönetiminde çalışan Özil, 2009-2018 yılları arasında Almanya formasını giydiği 92 karşılaşmada 23 gol atmış ve Dünya Kupası'nı kazanan takımın en önemli parçası haline gelmişti.

Son olarak Almanya Milli Takımını çalıştıran Joachim Löw, 2021 yazında beri takım çalıştırmadı.

İKİ İSİM DE FENERBAHÇE'DE GÖREV YAPTI

Milli takımın teknik direktörlük görevi için adı geçen Löw; 98/99 sezonunda Fenerbahçe'yi çalıştırmıştı.

Mesut Özil ise 2020-2021 kış transfer döneminde geldiği Fenerbahçe'den 2022-2023 sezonunda ayrılmıştı.

Kaynak: Sabah
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...