Tgrt Haber

Yunus Akgün İngiltere'ye doğru yola çıktı: Anlaşmanın detayları belli oldu

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: Hürriyet
25 Ağustos 2023 10:43 - Güncelleme : 25 Ağustos 2023 11:00
Yunus Akgün İngiltere'ye doğru yola çıktı: Anlaşmanın detayları belli oldu

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Molde'yi 3-2 ile geçtiği karşılaşmada maça damga vuran milli futbolcu Yunus Akgün, yeni takımıyla sözleşme imzalamak için İngiltere'ye doğru yola çıktı. İşte detaylar...

Galatasaray​'ın genç yıldızı Yunus Akgün​, İngiltere yolcusu...

Yeni sezonda İngiltere Championship'te mücadele edecek olan Leicester City​, Yunus Akgün'ü kadrosuna katıyor.

23 yaşındaki oyuncu Norveç deplasmanından döndükten sonra İngiltere için yola çıktı. Akgün, sosyal medya hesabından menajeri ile yeni macera paylaşımında bulundu.

Sosyal medya hesabından uçaktan fotoğrafını paylaşan Yunus Akgün, "Yeni meydan okuma yükleniyor" notunu yazdı.

Yunus Akgün İngiltere'ye doğru yola çıktı: Anlaşmanın detayları belli oldu

MOLDE​ MAÇINA DAMGA VURDU

Galatasaray'ın Molde'yi deplasmanda 3-2 yendiği karşılaşmada ilk 11'de başlayan Yunus Akgün, Icardi'ye gol pasında müthiş bir asist yaparken Oliveira'nın frikik golünde faulü aldıran isim oldu. Akgün'ün bir golü de ofsayt nedeniyle iptal edildi.

ICARDI KALMASINI İSTEDİ

Molde maçında Icardi'nin attığı muhteşem golün asistini de Yunus Akgün yapmıştı.

Karşılaşmanın ardından Arjantinli yıldız, genç oyuncunun takımda tutulması için teknik heyet ve yönetimden ricada bulundu, ancak daha önce anlaşma yapıldığı için geri adım atılmadı.

ANLAŞMANIN DETAYLARI BELLİ OLDU

Hürriyet'in haberine göre; Taraflar arasında yapılan anlaşmaya göre; Leicester, satın alma opsiyonuyla kiraladığı 23 yaşındaki futbolcu için Galatasaray'a 500 bin Euro ödeyecek.

Leicester City, Premier Lig’e çıkarsa ve Yunus imzadan sonraki maçların yarısında oynarsa mavi-beyazlılar 9 Milyon Euro karşılığında futbolcunun bonservisini alarak transfer edebilecek.

SONRAKİ SATIŞTAN %15 PAY

Leicester, Premier Lig’e çıkamasa da Ada ekibi bu kez 8 milyon Euro karşılığında oyuncuyu alabilecek. Mavi-beyazlılar, Yunus’u aldıktan sonra başka kulübe satarsa Galatasaray’a yüzde 15 pay verecek.

Yunus bu sezon sarı kırmızılılarda 5 maçta forma giydi. Galatasaray formasıyla toplam 61 maça çıkan Yunus Akgün 6 gol, 8 asistlik skor katkısı verdi.

Yunus Akgün İngiltere'ye doğru yola çıktı: Anlaşmanın detayları belli oldu

Kaynak: Hürriyet

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...